Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 108984
Facebook

Zselici barangolás 2014

Ismét nyeregbe pattantak a DÖKE kerékpárosai (04.13.)

A csapat célja ezúttal a Zselic egyik legszebb 12 kilométere volt, a kerékpártúrán 3 fő vett részt.

Miklós Zsolt beszámolója:

A hagyományokhoz híven, a Városház téren volt a gyülekező reggel 8 óra 45 perctől. Mindössze 3 kerekes gyűlt össze a napsütéses vasárnapon. Nem sokkal kilenc után útra is kelt a három vitéz a nagy útra. Első megállóhelyük Sásdon a benzinkút volt - oxigén ellátási szándékkal. A megfelelő nyomás elérése és a 66-os út elhagyása után meglehetősen nyugodt tekerésben volt része a három "drót lovaglónak". A hegymenet előtt a három vándor kis kitérőt tett Szágyra, ahol madárlátta szendvicseiket (Csabi szalonnáját, és hagymáját, némi cipóval) elfogyasztották ebéd gyanánt.
Ez után következett a túra fekete levese: 3 kilométer hegymenet. Ugyanakkor mindent pénzt megért feltekerni ide, hisz ezután több mint 6 km gurulás következett, mesebeli völggyel. Itt bűn lett volna tekerni.
Hetvehelytől az Abaligeti csónakázótóig vezetett hőseink útja. Miután megcsodálták a hely sajátosságaival, ismét nyeregbe szálltak, s meg sem álltak az immár kedvencnek mondható orfűi pizzériáig. A nemesi uzsonna elfogyasztása után az orfűi szabad strand következett, ahol Csabi - ígéretét tartva - úszott egy jót a tóban.
Az út hátralévő részét rutinból mondhatni csukott szemmel tudták le a 100-as távon. A lovagi történethez hozzátartozik, hogy Csabi, Jani és Jómagam kicsit csaltunk, ugyanis úgy lett meg a 100 km, hogy eltekertünk a Templom térig és vissza a Városház térre a beérkezést követen.