Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 110579
Facebook

Túrakerékpáros Találkozó 2012

42. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó (07.25-07.29.)

Az idei 42. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozót július 25-től 29-ig Mindszenten, egy Tisza parti kisvárosban rendezték. Mivel egyedül jelentkeztem Komlóról, sőt egész Baranyából, így megint lábon, pontosabban két keréken mentem le. Bátaszékig kellemes időben tekerhettem, majd Bajáig esőben, utána jött a legrosszabb a szembe szél. Már nagyon vártam, hogy Ásotthalomra (160km) érjek, ahol egy kedves, ismerős családnál aludhattam. Szerdán délben Szegeden a vasútállomás előtt volt a találkozó. Először azon lepődtem meg, hogy én vagyok az első, azután azon, hogy a túravezető házaspárral együtt is csak nyolcan vagyunk. Már itt rájöttem, hogy nem az a lényeg, hogy mennyien vagyunk, hanem az,hogy jól érezzük magunkat! Nagyon jó túravezetést kaptunk! Igyekeztek mindent megmutatni nekünk és mindenről nagyon lelkesen meséltek. Szegedről kiérve először főúton, a végén kerékpárúton jutottunk el Mindszentre. A regisztrálás után már mehettünk is vacsorázni a Birkacsárdába. Egy 9 ágyas szobában kaptam szállást ennek először nem örültem, de amikor megtudtam, hogy egyedül leszek akkor már igen. Este a strandon ismerkedési est és élménybeszámolók következtek. Sok ismerős volt, Zsiráfék, Papáék, bajaiak, paksiak, pestiek, fekvőbringások stb. Tőlem kérdezték, hogy hol vannak a DÖKÉ-sek, sokan emlékeztek rá, hogy Vajtán milyen sokan voltunk!
 Csütörtökön korán reggel a Csaj-tóhoz mentünk meglesni a madarakat, délután pedig Ópusztaszerre az Emlékparkba. Mindegyik nagyon szép és érdekes volt.
 Pénteki nap számomra a legértékesebb, ugyanis lehetőséget kaptunk, hogy Szentesen repülhessünk egy Gobé vitorlázógéppel. Hatalmas élmény!
 Szombaton a 120km-es távot választottam. Itt is jó csapat jött össze, tempósan haladtunk, de a látnivalókat, nevezetességeket (Hódmezővásárhely, Kiszombor és különösen Makó) rendesen megnéztük. Este halászlé és záróbuli a strandon.
 Természetesen a túrák utáni fürdések a Tiszában sem maradhattak el.
 Összességében jó túrák, jó ellátás, jó programok és jó társaság. Nekem minden nagyon tettszett
 
Ui: Haza azért vonattal jöttem!

B. Zoli

Képek