Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109044
Facebook

Tour de Pelso 2014

5 DÖKE-tag vett részt a Tour de Pelson (05.31)

Május utolsó napján rendezték meg idén a Tour de Pelso kerékpáros versenyt a Balaton körül. A DÖKE-t idén öten képviselték a mezőnyben, akik szép eredményekkel zárták a picivel több mint 200 km-t.

 

Tasnádi Tas beszámolója:

Pedig nem volt könnyű dolguk kerékpárosainknak (Nagy Adrienn, Balogh Zoltán, Pörnecz Dávid, Tasnádi Tas, Tóth Soma), mivel a reggeli kezdeti hűvös idő mellett a szél is megnehezítette a tekerni vágyók helyzetét. A Balaton maraton rajtja 9:05-kor volt. A mezőny a Siófok-Keszthely-Balatonfüred-Siófok útvonalat követte végig a főutakon, legtöbb esetben motoros kísérők felvezetésével. A délelőtt folyamán végig borongós idő és az erős szél tette próbára az erőket, de az északi parton délutánra már kisütött a nap és a szél is visszavett, így téve kellemesebbé a tekerést a második 100 km-re az első felében már elfáradt versenyzőknek.

A futam közben a szervezők 4 frissítőpontot helyeztek ki, ahol mindenki tudta pótolni az elveszett energiát, illetve a futam után a célban egy-egy tányér bolognai spagetti várta a 200 km-t letekerő bringásokat, amely után a tombolasorsoláson egy jót beszélgettek a friss élményeikről.

Pörnecz Dávid a 76 kilométeres Tihany-túrát tekerte le. Itt először Siófokról Szántódra haladtak a kerékpárosok, majd komppal átkeltek Tihanyba. Innen Balatonkenese irányába indultak vissza a siófoki célba. Az alig 10 éves Dávidnak ez eddigi leghosszabb tekerése volt, melyet 4 óra 40 perc alatt teljesített és mellette a tombolasorsoláson is kedvezett Neki a szerencse.