Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 108971
Facebook

Tavaszi hadjárat 2014

"Tavaszi hadjárat" keretében 6 DÖKE-tag tekert 100 kilométert (03.22)

Kellemes tavaszi idő várta azt a hat elszánt DÖKE tagot, akik a szombati napjukat két keréken kívánták tölteni. A túra célja az volt, hogy kényelmes tempóban, kellemes időben, Komlóról Szentlőrincre és vissza tekerjen a kis csapat.

Miklós Zsolt István beszámolója:

Persze az út nem volt zökkenőmentes, hisz a részvevőknek (Csabi, Zoli, Laci, Márió, Soma és jómagam) meg kellett küzdeniük a bétai út viszontagságaival, az Árpádtetőtől a Pécs tábláig felmart úttal, valamint az erősödő széllel, no meg egy sínpárral.

De lássuk mi történt:
Márió miután eltévedt és túlélte a hegyet a Pellérdi elágazónál magához tért, s persze mi sem maradtunk frissítés nélkül. Csabi disznósajtot vetett be Laci alkoholmentes sört, Zoli szendvicset, és málnaszörpöt, Soma csokit, én medvehagymás szendvicset. Következő megállónk már a cél volt, Szentlőrinc „Pláza”. Mindenki igénye szerint rendelt a cukrászdában, az ízletes és finom termékek közül. Ezek után Csabi 22.-ik születésnapja alkalmából vendégül látta a szomszédos egységben a díszes társaságot egy bambira.
Ezek után folytattuk utunk Cserdi irányába.
Következő megállónk Hetvelyen volt ahol megcsodáltuk a tavat, s magunkba tömtünk egy-egy szendvicset (Csabi disznósajtot). A következő etap igen jó tempóban és végre valahára hátszélben valósult meg, de ekkor még nem tudtuk mi vár ránk Kishajmáson…

Szóval az imént említett faluban megvártuk Máriót (hogy miért, erről később), láss csodát, két valószínűleg ellentétes nemű házi kedvenc szaporodási ösztönének tett volna eleget mikor is baleset érte őket. De számunkra ez igencsak vicces jelenet volt, mert úgy forgolódtak az ebek mint a krokodilok az Amazonason.
A következő szakasz Barátúrig tartott, ahol leengedtük a fáradt „olajat” vizet vettünk magunkhoz, s következett a hegyi etap hegyi befutóval a TomMarket Lövenbrau Medvehagymás pogácsa pöttyös trikóért!
Egy szónak is száz a vége: Csabi házánál ért véget a túra egy kellemes beszélgetéssel, medvehagymás pogácsával és a jól megérdemelt sörrel.
Annyival még tartozom, hogy: Tóth Máriónak ez volt élete leghosszabb kerékpáros túrája, egyben leghosszabb tekerése is! Gratulálunk, szép volt Márió!