Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 108968
Facebook

Pünkösdi Tekerés Pécsváradra

Pünkösdi tekerés Pécsváradra (05.20)

Évek alatt hagyománnyá vált, hogy a DÖKE túrakerékpárosai pünkösd hétfőn a pécsváradi várhoz látogatnak, hogy pécsi bringásokkal találkozzanak, s egy szép napot töltsenek el együtt, sportosan. A kerékpárosok idén se szakítottak ezzel a hagyománnyal.

Miklós Zsolt beszámolója:

Komlói részről jelen voltak: Gyuri papa (mint rangidős), a Kovács tesók, s velük tartott a tesvérpár ifjabb tagjának oldalbordája: Bernadett; Menyus, Zoli, Hohmann Fecó, Gábori Marci, Orosz Csabi, Ádám unoka öcsém, Molnár Évi, Ákos és Erika.
Rendhagyó módon reggel 8 órakor indultunk, utunk a pécsváradi várba vezetett, ahol 11 órakor a helyi ifjúsági fúvós zenekar játszunk fülbemászó dallamokat. Ez után dr. Novotny Iván köszöntötte a kerékpárosokat, majd a várkapitány Gászné Bősz Bernadett mondott köszöntőt. Ezek után Novotny úr elmondta, hogy az idei találkozó különlegességeként a várban bringás 7 próba várta a megfáradt kerekeseket. A helyi polgármester jóvoltából idén is ingyen fogyaszthattunk egy sört vagy egy üdítőt. Mi inkább a vár kapitányával tartottunk, hogy megismerjük a kolostorvár történetét. A körséta alatt számos hasznos információval lettünk gazdagabbak. Laza óra alatt szép kényelmes tempóban tekerünk haza az egyik legszebb útvonalon, ami a Mecsekben található. Minden kedves kerékpárosnak bátran merem ajánlani mind a pécsváradi látnivalókat (elsősorban a várat), mind a város valamennyi látnivalóját, s a Zengő szépségeit!

http://mindentaszemnekmaskepp.wordpress.com/2013/05/20/punkosdhetfo-pecsvarad/