Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109040
Facebook

Nyár csalogató kerékpártúra 2014

101 fő vett részt a DÖKE Nyár csalogató kerékpáros teljesítménytúrán (05.24)

Bár az időjárás néhány résztvevőt eltántorított a rajthoz állástól, az indulók többsége szárazon megúszta a tekerést.

A túra útvonala a Magyarhertelend és Orfű között megrendezett autóverseny miatt részben módosult, a fő paraméterei azonban így is  változatlanok maradtak: a tekerni vágyók 4 táv közül választhattak (25-50-75-100 km), a résztvevőket kedves pontőrök várták a frissítő- és egyben ellenőrzőpontokon, valamint a szintidőn belül teljesítők (mindenki :-) ) oklevelet és kitűzőt kaptak a célban.

A részvételi létszámok:
* 25 km- 32 fő
* 50 km- 23 fő
* 75km – 3fő
* 100km – 43 fő

A különdíjak közül a 2008-as születésű Szercsik Nóra vehette át a legfiatalabb indulót megillető ZoZo pizzajegyet. A résztvevők „kor-skálájának” másik végpontja a 74 éves Miklovits Görgy („Gyuri papa”) volt, akit szintén pizzajeggyel jutalmaztunk. A legtávolabbi induló eldöntése idén különösen egyszerűnek bizonyult: Radics Zsolt Kölnből látogatott el rendezvényünkre, aki ezzel szintén kiérdemelt egy pizzát.

Csaba Gábor beszámolója:

"2014. május utolsó előtti hétvégéjén került megrendezésre a Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete által Komlóról startoló és egyben Komlóra érkező kerékpár túra.Több távon is részt lehetett venni: 25 km, 50 km, 75 km, 100 km.

Jómagam a 25 km-es távot választottam. Nevezésnél a segítőkész csapat ellátott egy útvonal tervvel, bár a térképet kissé hiányoltam, de a startnál lehetett tanulmányozni minden távra egy-egy útvonal térképet, amire végül is nem volt szükségem út közben.

A Közösségek Házától indultam a Városháza felé, majd felkaptattam egy meredek szerpentinen. Mondanom sem kell, hogy ez volt a táv legnehezebb része, innentől kezdve barátságosabb volt az útvonal ilyen szempontból. Utam Sikonda felé vezetett, egy hosszabb lejtőn a ’kertek alatt’. Ezt követően egy bal kanyart vettem a volt Avanti kútnál, a Sikondai tavak felé. A fürdőt elhagyva hamar észrevettem a két tavat, ahol horgászok tanyáztak békésen várva a kapást. Innentől kerékpárút vitt tovább egészen a 66-os útig, amin óvatosan átkeltem. Sajnos nem láttam kerékpárutat jelző táblát, így kicsit elbizonytalanodtam, rövid fürkészés után megpillantottam a helyes utat és már tekertem is Magyarszék felé, ahol várt az első ellenőrző pont. Itt tartottam egy 10 perces szünetet, ugyanis elég magasan járt már a nap, nem beszélve arról, hogy egész jó tempót diktáltam. A csokit és a hideg ásványvizet jól esett elfogyasztani az árnyékban. Ezután nyargaltam tovább Mecsekpölöske felé ugyanúgy kerékpárúton. Utamon a Baranya-csatorna kísért egészen a faluig, ahol Mecsekjánosi felé fordultam. Eleinte nem tudtam hol járok, de lecsekkoltam egy buszmegállóban tartózkodásomat. Miután megbizonyosodtam helyzetemről a Komlóra vezető útra tekertem. Körül-belül 15-20 perc alatt értem vissza a Közösségek Házához, ahol egy kitűzővel és egy becses emléklappal jutalmazták teljesítményemet.

A távot 1 óra 13 perc alatt teljesítettem. Remek módja volt annak, hogy megismerjem a Pécs környéki településeket és a jövőben jól tudjak tájékozódni a közelben. Köszönöm, hogy részt vehettem a túrán!"

 

Gratulálunk minden résztvevőnek! Szeptember 6-án mindenkit sok szeretettel (vissza)várunk a Jó szerencsét kerékpártúrára!

 

További képek a DÖKE Facebook ITT érhetőek el.

 

Köszönjük a támogatást a ZoZo Pizzériának!

 

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg. 

A projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.