Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109039
Facebook

Medvehagyma fesztiválra két keréken

10 DÖKE-tag tekert le a X. orfűi Medvehagyma Fesztiválra (04.14.)

A DÖKE-tagok ezúttal a Medvehagyma fesztivál megtekintését foglalták sportos keretek közé. A sok különleges medvehagymás étel és a programok mindenkinek elnyerték a tetszését, a jó hangulatról pedig a DÖKE-tagok gondoskodtak. A tekerést Miklós Zsolt kezdeményezte, s a tekerők táborához csatlakozott Félix Timea, Both Mónika és gyermeke az 5 éves Szilárd, Mihály-Bede Mónika, Molnár Éva és kis fia a 4 éves Hunor, Kis István és kislánya Szofi, Komáromi Gábor, Orosz Csaba, és Jerezánovics Ádám.

A túráról Miklós Zsolt írt élménybeszámolót:

"Vasárnap (2013. április 14.) délelőtt 10 órakor 10-ed magammal célba vettük Orfűt, s ott a Kemencés Udvart, ami otthont adott a X. Medvehagyma Fesztiválnak. Zárt sorban hagytuk el a várost, s Csabinak köszönhetően gond nélkül fordultunk be Jánosinál az Iskola utcába, ahonnan megközelítettük a Kistérségi Kerékpárutat. Gábor mögött, csak úgy mint mögöttem egy kisgyermek foglalt helyet, így kicsit lassabb tempót mentünk mint az eddig megszokott.

Első megállóhelyünk Magyarszéken volt a 66-os út előtt. Itt összerázódtunk kicsit, a gyerekek ettek-ittak, s persze mi is frissítettünk. (Idén itt láttam először gólyát.) Ádám, és Csabi ismét biztosították a biztonságos átkelést az igencsak forgalmas úton. Kisebb erőfeszítés után leküzdöttük a magyarszéki dombot, majd rendkívüli pihit tartottunk Barátúron a közkútnál. Ezek után menetrendszerinti nagyszünet következett Hertelenden a Forrásnál. Itt ettünk, ittunk, mulattunk, s a gyerekek is tudtak mozogni egy kicsit. A hátizsákok könnyebbek lettek, mi nehezebbek, s következett a leghosszabb és legnehezebb domb aktuális túránk során. A hegytetején mindenkit bevártunk, majd végre gurultunk, egy kicsit, s jött a harmadik domb, ami a legkisebbnek bizonyul ezen az útvonalon. Orfűn a kerékpárút haladtunk célunk felé a szabályoknak megfelelően. S közben megállapítottuk, hogy igencsak magas a vízállás. A szamarainknak a helyi önkormányzat zárt kerékpártárolójában találtunk helyet (el is foglaltuk teljes egészében).
Vasárnap révén arra számítottam, hogy kevesen lesznek, de ez nem így volt, ami persze nem baj. A pénztárnál tudtunkra adták kérdésünkre, hogy nincs csoportjegy. Így a felnőttek 800 Ft/fő az egy szem diák 500 Ft-ért juthatott be, míg a kétovis ingyen. Kissé csalódottan konstatáltuk, hogy a belépés árában csak a szabadtéri programok, megtekintését foglalja magában. No de volt itt ám minden, ami medvehagymás: pogácsa, csiga, fánk, sült ételek és fagyi (ennek állítólag rémes íze van). Persze kóstoltunk is pogácsát csak a biztonság kedvéért. Mire megemésztettük a pogit megérkezett Isti és kislánya, így már egy tucatra duzzadt a létszámunk. Móni és Gábor Szilárdját később elvitték a nagyszülei, de a gyerekek így is jól érezték magukat. Hunor még csacsigolt is. A délután folyamán született ismét egy DÖKE klasszikus, aki ott volt érti…

4 óra magasságában útra keltünk, no de még nem haza, hanem medvehagymát szedni. Miután megteltek a szatyrok haza indultunk. Magyarhertelenden Timinek kisebb technikai problémája akadt, amit férje orvosolt helyileg (leesett a lánc). Összességében elmondhatjuk, hogy az idei első DÖKE-sek által szervezett kerékpártúra jól sikerült, s nem utolsó sorban, szeretném megjegyezni, hogy mindez családi hangulatban!"

Forrás: http://mindentaszemnekmaskepp.wordpress.com/2013/04/15/x-medvehagyma-fesztival-ket-kerekrol/