Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109015
Facebook

Jó szerencsét kerékpártúra 2014

47 fő vett részt a Jó szerencsét kerékpáros teljesítménytúrán (09.06.)

A DÖKE hagyományos, Komlói Napokhoz kapcsolódó rendezvényén sajnos az eső jelentősen csökkentette a résztvevők számát. Azonban 47 bringást az időjárás sem tántorított el a tekeréstől.

Résztvevők távok szerint:

  • 25 km: 7 fő
  • 50 km: 4 fő
  • 75 km: 18
  • 100 km: 18


Valamennyi teljesítőt a célban emléklappal és kitűzővel fogadtak a szervezők.Balla Tamás beszámolója:
Budapestről érkeztünk térségetekbe egy kellemes hétvége eltöltése végett, melyben központi helyet szántunk a TT-n való részvételnek. Nem bántuk meg. Egy kiemelkedő színvonalú, remek útvonalakkal és jól elhelyezett ellenőrző pontokkal megrendezett túra volt. Nagyon sok túraszervező tanulhatna tőletek, főleg ami a hozzáállást illeti!
Köszönjük a szervezők szakadó eső ellenére is lelkiismeretes munkáját, hogy vártak és kiszolgáltak minket. Külön kiemelném (saját tapasztalat alapján) a 100 km-s táv 3. ellenőrző pontján dolgozókat.
Balogh Zoltánnak és Nagy Adriennek külön köszönjük az invitálást és, hogy az estét velünk töltötték!
További jó munkát kívánunk nektek!

Tóth Péter beszámolója:

Szombaton, szeptember 6-án lementünk végre Komlóra és végigtekertük a Mecsek északi felében a DÖKE Jó szerencsét 100K teljesítménytúráját. Hittünk az időjósoknak, de nem jött be nekik. Lefelé szörnyülködve láttuk a gyűlő fekete fellegeket, majd mikor mindezt az ablaktörlőről is le kellett szedni, kezdett borúsra váltani a hangulatunk. Leérve, a kipakolást még szitálásban tettük meg, majd a tervezett induláskor leszakadt az ég. És csak ömlött, és ömlött. Jó háromnegyed órán át. De végül el tudtunk indulni, igaz alulról ázva és jó kétszer aláfutva az elvonuló esőnek. Én még egy kicsit hátráltattam magunkat: Kaposszekcsőnél kiszorítottam a hátsó kerekemből a túlnyomást. Szerencsére így tisztára húzhattam a hátsó, olajos-trutyis kerekemet. A táj csodás, de nem könnyű. Sok kellemes és még több kellemetlen emelkedő teszi változatossá a terepet. Sajnos a burkolatok itt sem jobbak. Egy szó mint száz, jót tekertünk, jól elfáradtunk. Szászvárnál hazafelé megálltunk, megmutattam az egykori várat is.

Íme az útvonal: Komló - Mecsekjánosi - Kisvaszar - Vásárosdombó - Kaposszekcső - Csikóstőttös - Mágocs - Nagyhajmás - Mekényes - Lengyel - Kisvejke - Mucsfa - Aparhant - Majos - Nagymányok - Máza - Szászvár - Vékény - Kárász - Magyaregregy - Zobákpuszta - Komló Táv: 100km, Szint: 800m.

Miklós Zsolt István beszámolója:
Szeptember 6-án került megrendezésre a Jó szerencsét kerékpáros teljesítménytúra.
Az idő sajnos épp nem volt kedvező, de az elszánt bringások nyeregbe pattantak, s neki vágtak a négy táv valamelyikének. Jómagam a leghosszabb távot választottam.
Eredeti tervem a nyolcórás indulás volt, de az eső miatt kicsit kivártam. Fél kilenckor pont nem esett, öt percig, de ha már úton voltam, akkor nem fordulok vissza, nem adom fel.
Az eső ellenőre is a terveimnek megfelelően értem az első ellenőrzőpontra.
A frissítés után egy gyorsabb szakasz következett, s jött a kaptató Csikóstőttős után. Itt már rendesen esett, kezdtem teljesen átázni, de ez sem zavart különösképp. Mágocson pont jókor jött a banán, mert tudtam, hogy elég nehéz lesz a pálya ilyen időben egészen a lengyeli elágazásig. A tézisem beigazolódott. Az eső széllel párosult. Majd végre Nagyhajmás után elállt az eső, s kezdett felszáradni az út. A lengyeli egyenesben ezt ki is használtam, itt lehetett gyorsat menni.
Az ellenőrző pont után is tartottam magam a tervhez, s igyekeztem javítani az időmön. Az idő már-már kezdett optimális lenni. Bonyhád-Majostól a negyedik ellenőrzőpontig sikerült nagyot javítani az időmön. Szászváron magamhoz vettem az extra frissítőt, melyért külön köszönet itt is.
Az egyenesben elfogyasztottam az energiaitalt, s próbáltam legyűrni a csokit, de nem ment elsőre. Egregyen ment le nagy nehezen a torkomon. Az ismerős kanyarokban szerencsére pontosan tudtam, hogy milyen fokozatba kell váltanom, így sikerült jó átlagot mennem a völgyben. Zobákpusztától meg jött a várva várt száguldás. És már kezdtem számolgatni, hogy meg lehet-e végül az álom, a 3 óra 45 percen belüli idő. Sajnos nem lett meg, 1 perc 27 másodperccel voltam elmaradva. Viszont nincs okom szomorkodni, hisz a tavalyi időmet negyedórával megjavítottam. A túra útvonala remek volt, a pontőrök igazi hősként segítették a bringásokat egésznap!
Köszönet és dicséret nekik is és természetesen a szervezőknek is!

 

További képek a DÖKE Facebook oldalán ITT érhetőek el.

 

A rendezvény a MOB támogatásával valósult meg. 

A projekt megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.