Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109049
Facebook

Baranya-Tolna 2014

DÖKE-képviselet a Baranya-Tolna teljesítménytúrán (07.12)

Július 12-én Szarvas-Fekete Lilla ezúttal a gyalogos teljesítménytúrát választotta a futás helyett, s Csengével a hátán barangolt a Mecsekben.

Sokat gondolkodtam, hogy a Barcs-Heresznye futóverseny rövidtávját (3, 8 km), vagy inkább a Baranya-Tolna teljesítménytúra 9 km-es túráját válasszam e hétvégi programként. Végül, nagy dilemma után az utóbbit választottam. A döntésemet nem bántam meg, ugyanis a túra helyszíne közel is volt, s kellemes kiránduló idő fogadott minket. Sokféle táv közül lehetett választani. Csengét vittem hátihordozóban, így a legrövidebb távra esett a választásom. A túra Zobákpusztáról indult, s vadregényes tàjakon keresztül vezetett Pusztabányára, majd egy másik útvonalon vissza a rajtba. Számos megáradt patakon kellett átkelnünk, pár helyen kidőlt fák nehezítették útunkat.

A 3 napos eső megtette hatását, sok helyen nagy dagonya volt, felázott a talaj. Amíg én küzdöttem az elemekkel, Csenge végig nézelődött.  A nehéz terepviszonyok mellett 3 óra alatt teljesítettük a 9 km -t, 445 m szintkülönbséggel. A túra végén kaptunk szép emléklapot, s kitűzőt, illetve gyümölcslevest, s virslit ebédre. Kellemesen elfáradtunk, s szép élményekkel lettünk gazdagabbak.