Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 108985
Facebook

Balatonkör 2015

Idén is voltak DÖKE-bringások a Balatonkörön (05.02)

A májusi hosszúhétvégén került megrendezésre a McDonald’s BringaMánia Balatonkör, mely ezúttal a balatonföldvári hajókikötőből rajtolt. Az igen népes mezőnyben több komlói, s köztük két DÖKE-tag állt rajthoz Bognár László és Miklós Zsolt személyében.

Miklós Zsolt beszámolója:

A komlói, pesti, pécsi lányok és fiúk már pénteken megérkeztek Zamárdiba, ahol a szállás elfoglalása után rövid sétával oldódtak fel a magyar tenger partján. Délután még várt a bringázókra egy feladat; a gépátvétel Földváron nem maradhatott el. A 12 km-es túra amolyan átmozgatásként szolgált a szombati nagy táv előtt. Ezt követően a legbátrabbak megmártóztak a habokban, majd az esti vacsora következett.

Szombaton hajnalban esőre ébredt kiscsapatunk, de Laci lánya (Bognár Kata) és én úgy döntöttünk, hogy nem várunk az indulással: nekivágunk reggel hatkor ágyúdörgésre a Balatonkörnek. A többiek csak később indultak útnak.

Nekem Keszthely előtt technikai problémám akadt de szerencsére orvosolni tudták 1 óra alatt, s közben az eső is elállt. Ekkor egy cél lebegett előttem, hogy érjem be a Laciékat, s ez sikerült is Zánkán (közben eltévedtem csak úgy, mint kb 200 másik bringás társunk is). A zánkai állomás után kezdett a combon kissé beállni, de szerencsére Laciéknak semmi bajuk nem volt, s közben a többiekről is jó hír érkezett. Kb. 15 perc bringázás után ismét erőre kaptam, s tudtam haladni a saját tempómban. Sajnos egy újabb küllőm unta meg a küzdelmeket Alsóörsnél. Innentől már óvatosan mentem tovább, de ez sem segített: Siófok után ismét kukoricának képzelték magukat a küllők és kipattogtak. De ez engem nem tántorított el a céltól, ahova szép csendesen begurultam a célba. Itt a rövidtávosaink már vártak egy jó kis frissítővel.
Nem sokkal utánam Laciék is beértek vidáman, bár kissé fáradtan.

Ezután visszatértünk a szállásra, s megkezdtük a hidratálást. Társaink folyamatosan érkeztek vissza, mindenki elégedetten nyugtázta a kihívás teljesítését.