Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 109018
Facebook

Balatonkör 2014

5 DÖKE-tag teljesítette a 15. Balatonkört (05.03)

A 206 kilométeres Balatonkörre 5 DÖKE-tag látogatott el. Nagy Adrienn, Balogh Zoltán, Miklós Zsolt, Orosz Csaba és Ruzicska Tibor gondolták úgy, hogy körbetekerik a magyar tengert.

Többen a lejutást és a hazajövetelt is két keréken valósították meg, ahogy az Miklós Zsolt beszámolójából is kiderül:

Május első napján 5 DÖKE tag kelt útra, hogy meghódítsa a magyar tengert. Reggel némi technikai probléma adódott melyet a maroknyi csapat leleményesen megoldott. Ezek után Jani, Laci, Feri, Csabi és jómagam jó kedélyűen indultunk el. Első megállónk Dombóvár volt, ahol kávé és szendvics volt a menü.

Dombóvár és Iregszemcse közt apróbb technikai problémánk volt, de szerencsére ezt is megoldottuk (Jani visszafordult, terveinek megfelelően) Iregszemcsén jött a hagyományoknak megfelelően a pihenő, természetesen.

A frissítés után a szálláshelyünkig meg sem álltunk. Zamárdiban nem hagyhattuk ki a mártózást a Balatonban. Laci kipróbálta okos telefonján a swimming opciót is. A fürdés után Csabival komoly feladatot kaptunk, melyet sikeresen teljesítettünk. E közben Laci és Feri egy kis futással vezette le a napot. Este kihasználtuk a jó időt, és a kerthelyiségben bambiztunk, míg fázni nem kezdtünk, majd mindenki nyugovóra tért.

Pénteken átköltöztünk az autós kempingbe, Laci pedig hazatért (mivel ő a Borvidék félmaratonra volt hivatalos). Felfedeztük a helyi kikötő szépségeit Ferivel és Csabival. Este következhetett a gépátvétel. Az esti ismerkedések után pedig nyugovóra tértünk.

Szombaton ébredés után nem is sejtettük, hogy flúgossá válik a MCDonald’s BringaMánia 15. Balatonkör. Csabi rögtön az elején el tudott menni, én Marciékkal voltam egy rövid ideig, majd sajnos ki kellett szálljak kb két percre, mert ismét műszaki gondjaim adódtak. Ezek után kezdtem meg az előzéseket. Aligánál végre el tudtam menni Feri, és Tibi társaságában. Az első frissítőponton még rendben voltunk az eső ellenére. Feri a második pont előtt kivált. Ezek után átázva, de annál lelkesebben haladtunk célunk felé. A harmadik pont ugyan nyitva volt Badacsony előtt, de a frissítők még sehol. De minket sem kellett félteni, fent a hegyen a szokott büfémben megálltunk egy zsíros kenyérre. Majd folytattuk eső áztatta utunk. Vonyarcvashegy előtt újabb nehézség várt ránk óriási széllökések formájában, de minket ez sem tántorított el végső célunk elérésében. Mária alsón a vasút állomáson vettünk magunkhoz vizet, s már száguldottunk is tovább. Balatonlellén beértük Csabit, aki velünk folytatta az utat (és még Bálintot is láttam egy rosé társaságában) Innen már nem volt mesze a cél, s egymást bíztatva fogytak a kilométerek. A célterületet meglátva valami fenomenális érzés töltött el minket. Sima egyszerű történet lett volna, de extrém lett ez a nap.

A sátorban az sem érdekelt minket, hogy átfáztunk, varacskos disznó a kinézetünk, csak faltuk a gulyást. Este pedig senkit sem kellett altatni.

Vasárnap reggel, Csabi ideje korán kelt útnak, Mi Ferivel és Zolival hezitáltunk, majd 10 óra után ketten vágtunk neki a haza vezető útnak, melyen természetesen megáztunk.