Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 108981
Facebook

43. Országos és Nemzetközi Túratalálkozó

A 43. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozón is részt vettek kerékpárosaink (07.23-07.28)

Idén a 43.Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozót Bodajkon rendezték meg július 23. és 28. között. A DÖKE-tagok táborából többen is úgy döntöttek, hogy részt vesznek a túrákon; a sportolást a környék látnivalóinak megtekintésével kötik össze.

 

Balogh Zoltán beszámolója:

Nagyon bíztam benne, hogy a két alföldi tábor, Békés és Mindszent után, többen leszünk a Bakonyban. Sajnos nem így történt, pedig Komló és a DÖKE megháromszorozta a részvételt! (Tavaly egyedül voltam!) :)  

A tábor nagyon szép helyen a Gaja patak völgyében található. A kis faházak a 80-as vagy inkább a 60-as, 70-es évek hangulatát idézte. Sokan nem is éltek még akkor a táborozók közül. A vizes blokk fel lett újítva, nagyon rendben volt. Aludni is tudtunk és nem is kell más a megfáradt bringásoknak. (Sőt még inni is tudtunk!)  Az időjárásra se lehet panasz, egy nap se kellett fáznunk a 35-40 fokos melegben.

A szervezők kitettek magukért. Sok mindent meg akartak és meg is mutattak a környéken. A túravezetők ügyesek, segítőkészek és nagyon rugalmasak voltak. Általában naponta két túra volt egy rövidebb 40-50 km és egy hosszabb. Mi, Marci,  Fecó,  Tibi (a helyi erő), Adri és én mindig a hosszabbat választottuk! A többiek csak a DÖKE sornak, vagy a Komlói gyorsnak hívtak minket, mert elég jól haladtunk még utánfutóval is.

Nagyon tetszettek a túrák. A Bakonycsernyei Bányász emlékpark, a kovács műhely, a tési szélmalom, a Zirci apátság, Mór a parkjaival, a Gánti bányamúzeum, a Csókakői vár ( annyira, hogy kétszer feltekertünk a Fecóval), a Fehérvári városnézés és fagyizás, a Csatkai templom és kegyhely, Táncsics Mihály szülőháza, a borkóstolók, a beszélgetések, a vetélkedők, éjszakai gyalogtúra... Talán csak egy medence az, ami hiányzott. Este egy csobbanás sokunknak jól esett volna.

A végére nagyon jó, kedves, baráti társaság alakult ki. Szinte mindenki ismert mindenkit és úgy érzem mindenki elégedett volt.

A búcsúesten az volt a szomorú, hogy nem tudták átadni a zászlót a jövő évi rendezőknek. Most azt se tudjuk hol lesz a jövő évi találkozó, ha lesz és mikor. Ez sajnos nem jó, mert mi szívesen találkoznánk régi és új barátainkkal.

Sajnálom, hogy kevesen voltunk, de inkább azok sajnálhatják, akik nem jöttek el!
 

További képek ITT és ITT