Szavazás
Mi a túrázó legfontosabb felszerelési tárgya?
 
Látogatottság
Tartalom találatai : 65936
Facebook

DÖKE 45/30/15 rendezői beszámoló

DÖKE 45/30/15

 

Idén ismét október első hétvégéjén került megrendezésre a DÖKE teljesítménytúra. Ezúttal a rajtnak és a célnak a mánfai teleház és könyvtár tágas udvara adott otthont.  Ennek megfelelően egy szinte teljesen új útvonalat találtunk ki, ami elég sok „kirándulás” eredményeképpen alakult ki. A rövidtáv Kőlyuk felé tett egy kört a Melegmányi-völgy érintésével Tripammer-fán keresztül. A harmincas táv ellátogatott az orfűi Balázs-hegyre is, ahová eddig még nem vezetett teljesítménytúra. A hosszú táv pedig ezen felül láthatta a tekeresi Herman Ottó tavat és a magyarhertelendi Napszentély kilátót.

A résztvevőket többek között házi süteményekkel és limonádéval vártuk. A létszámra nem lehet panasz, hiszen összesen 168 induló volt. Számomra kicsit szomorú, hogy a hosszú távra mindössze 23 ember vállalkozott, mert szerettem volna több embernek is megmutatni azt a tájat, amit Tamással együtt fedeztünk fel, és nőtt a szívünkhöz.

A visszajelzések teljes mértékben pozitívak voltak, mindenki elégedett volt az ellátással, szalagozással, és mindenkinek tetszett az útvonal is. Ez a sok dicséret mindenképpen kárpótolt bennünket a rendezésbe fektetett munkáért.

 

Rózsavölgyi Eszter és Véső Tamás