Szavazás
Mi a túrázó legfontosabb felszerelési tárgya?
 
Látogatottság
Tartalom találatai : 65544
Facebook

Tanúhegyek gyalog és kerékpárral Badacsonytördemic

2012. május 27-28.

 

Ezt a dupla túrát már tavaly év végén beterveztük, ezért el kellett mennem. Úgy volt, hogy többen megyünk, de szokás szerint szépen lemorzsolódtak. Volt akinek ideje,vagy kedve nem volt, az egyik kerékpározni nem akart, a másik gyalogolni nem szeret, stb aki biztos eljött volna Ő nem jöhetett, de mindig velem volt.

Pénteken a 7 órás vonattal indultam Komlóról és 12-kor már a szálláson voltam Badacsonytördemicen. Délután még bejártam a környéket, felidézve a szép emlékeket. Este a háziak vacsorával vártak ami nagyon jólesett!

Szombaton 8-órakor már rengetegen voltak a rajtnál. A szervezés most is nagyon profi, kezdve a vonalkódos nevezéstől, az útvonal jelölésig, az itinerről és az ellátásról nem is beszélve. Aki eltéved az csak a figyelmetlenségének vagy az állomásokon elfogyasztott finom helyi boroknak köszönheti.(Azért voltunk néhányan!) Útba ejtettük az "új" Kisfaludy kilátót ahonnan valóban pazar a kilátás a Balatonra és a Balaton-felvidékre. A panoráma persze az egész út során gyönyörű, ezért "sikerült" a 8 órás szintidőn belül teljesíteni a 30-km-es távot 1275 m szinttel.

Vasárnap, hogy meglegyen a 100 km és ne mondhassák, hogy nem 100-as, ezért a kerékpáros 70 km-t választottam. A szint csak kb fele a tegnapinak 761 m, mert a hegyeket (Badacsony,Tóti-hegy, Gulács, Csobánc, Szent György-hegy, Szigliget) csak körbetekertük és nem kellett megmászni, így 4 óra alatt kényelmesen, beszélgetősen teljesítettük.

A szép kitűzők és emléklapok mellé, mivel mind a két nap voltam, egy pólóval is megajándékoztak.

Szép idő volt és nem kellett sietnem haza, ezért még maradtam hétfőn is. Nagyon sok kedves, barátságos, boldog emberrel találkoztam. Különösen tetszett a becsület kasszás keszegsütés és az önkéntes, ingyenes frissítő állomás a kerékpárút mellett.

Hazánk nagyon szép és nagyon szép tájak vannak, de nekem a Balaton-felvidék az egyik kedvencem és ezért ha tehetem eljövök ide!

B.Zoli

 

(Képek hamarosan!)