Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116820
Facebook

Szendrey Tiboré a Józsefváros Kupa

 2010.11.07. Budapest „ JÓZSEFVÁROS Kupa” egyéni verseny

Az előző napi NB.I. - es csapatmérkőzések után 34 fő állt asztalhoz, hogy az év utolsó előtti egyéni versenyén pontokat gyűjtsön az „Év Játékosa” cím elnyeréséhez.

A DÖKE versenyzői is mind asztalhoz álltak. Az előző sikeres verseny nap után nem mindenkinek sikerült kellőképpen összpontosítani, de így is hárman a legjobb nyolc közé jutottak.

A nyolc között két négyes csoportban küzdöttek a döntőbe jutásért. Szendrey Tibor csoportelsőként került a döntőbe, itt Balla Antal negyedik lett. A másik csoportban az élen a volt klubtárs Tyukodi György végzett, itt Takács Zoltán negyedik lett.

A döntőben nem bírt egymással a két klasszis, 1:1 lett a vége. A szétlövésben már Szendrey volt jobb,  megnyerte a kupát. Balla és Takács a hetedik nyolcadik helyért küzdött meg, de itt sem sikerült dönteni, 2:2 lett a vége. A szétlövés Ballának ment jobban, így Ő lett a hetedik.

Az „Év Játékosa” címért a pontversenyben Szendrey Tibor az első 76 ponttal, második Tyukodi György (Testvériség Bp.) 64 ponttal. Harmadik Bottyán Zoltán (Mundiál’93 Szigetszentmiklós) 60 ponttal.

A cím elnyerésének legnagyobb esélyese Szendrey Tibor, aki 12 pontelőnnyel vezet Tyukodi György előtt. Tibor a Fehér Miklós emlékversenyt, a Fesztivál Kupát és a Józsefváros Kupát nyerte meg. Tyukodi György, aki Magyar Kupa győztes és a Forse Kupán diadalmaskodott, kizárólag akkor végezhet az élen, ha megnyeri a Mundial Kupát, és Szendrey Tibor nem kerül az első öt közé. 

Rajtuk kívül, Bottyán Zoltán, Szatmári Tamás, Szili Balázs és Fülöp Elemér biztosította részvételét a Tizek Bajnokságra. Jelenleg a legjobb 10 tagja, de még van izgulni valója, Vágó Lászlónak, Dávid Lászlónak, Lukács Viktornak és Komáromi Zsoltnak. Horváth Imre, illetve Trecskó János számára egy hetedik hely is elegendő lehet, de csak akkor, ha Komáromi Zsolt mögöttük végez. Szathmáry Károlynak a legjobb 4 között kell végezni ahhoz, hogy beférjen a tízbe. Magyar Antal számára a dobogó szükséges, Seremet Szilárd, Horváth Dénes. Ács Márton, Mártonfi István és Balla Antal számára az első két hely jelenthet Tizek Bajnokságot. A többieknek már nincsen esélye.

Az év hátralévő eseményei:

 2010. 11. 20-21.      Mundiál Kupa                     egyéni               Mundiál '93 SE 

 2010. 12. 05.           Palota Kupa                         egyéni               Testvériség SE 

 2010. 12. 05.           Tizek Felnőtt/Ifj/Serdülő      egyéni            Testvériség SE

 

Karácsony László