Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116006
Facebook

Vissza az NB III-ba

A DÖKE Komló II-nek csak átszálló jegy jutott a szektorlabda NB II-ben (09.28-09.29)

Az NB II-ben újonc DÖKE Komló II. csapata nem tudott megkapaszkodni a magasabb osztályban és éles küzdelemben, azonos pontszámmal de egymás elleni eredmény számítással 9. helyen végzett és kiesett.

 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Második csapatunknak nem sikerült elérni a minimális célt, a bent maradást az NB II-es csapatbajnokságban. A jó kezdést visszaesés követte, majd végül azonos pontszámmal, egymás elleni eredménnyel találtatott könnyűnek Baranya 2. legjobb csapata. 

Szeptember utolsó hétvégéjén, Budapesten került sor az NB II-es csapatbajnokság második, záró fordulójára. A DÖKE Komló II. nem jó pozícióból, kieső helyről várta a folytatást, de nem volt reménytelen a helyzet, mert nem húztak el a riválisok. A tavaszi fordulóhoz hasonlóan most is kemény sorozat várt a játékosainkra, hiszen akkor is, most is 4 fővel, tartalék nélkül kellett lejátszani a kétnapos verseny 9 mérkőzését, amely 18 egyéni mérkőzést jelentett fejenként. A különbég meghatározó volt, hiszen az elsőpályás, NB I-ből visszajátszó Takács Zoltán hiányzott, helyette Gyozsán Zoltánnak kellett a felső pályán játszania, míg Steller József, Trischler Róbert és Kelemen Zoltán a megszokott helyén játszott.

A szombati kezdés nem sejttette, hogy gond lesz a bent maradás kiharcolásával. A riválisok számára is meglepő módon az első 4 mérkőzésből megduplázta pontjai számát a baranyai alakulat, 2 győzelem 1 döntetlen, 1 vereség. A bizakodást fokozta, hogy a pontokat a középmezőnyhöz tartozó ellenfelek ellen szereztük. A játéknap másik két mérkőzésén a debreceniek elleni vereség fájó volt, a későbbi bajnok Csokonyavisonta elleni vállalható volt. A vasárnapi játéknapon a szerencse is elpártolt a komlóiaktól. A közvetlen riválisaink ellen csupán két döntetlent sikerült elérni. Az egészen elképesztő pechszéria a Vác II. ellen ért a csúcspontjára: az egy fővel kevesebb játékossal kiálló Duna-partiakat sem sikerült legyűrni, pedig ilyenkor 4-0-s előnyről kezdődik a párharc…, a vége? 8-8…. Ha e két meccs közül az egyiket megnyerjük, akkor már meg lett volna a bent maradás… De a „ha…” kezdetű mondatok még a gombfociban sem segítenek eredményhez senkit. A Palotai Csokonai ellen is elég lett volna egy döntetlen, de az életükért küzdő pestiek ma jobbak voltak, így a hátralévő mérkőzésektől függetlenül felettünk húzták meg a vonalat. Nem sokkal, mert a Palotai Csokonaival azonos pontszámmal végeztünk, de tőlük sajnos tavasszal és most is vereséget szenvedtünk, ilyenkor az egymás elleni eredmény számít.  

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, később még részletesen visszatérünk rá, de az az eredménylistában való hosszas böngészés nélkül is látható, hogy a 2. fordulóban Trischler Róbert szinte hátán vitte a csapatot, nagyon jól szerepelt, amit a ranglistán szerzett 78 ranglistapontja is jól jellemez. A sors furcsa fintora, hogy az egyik mérkőzésén 1-0-s vezetésnél végzeteset hibázott a végén, amivel az ellenfél egyenlített…, sajnos a csapatmérkőzés ezzel billent döntetlenre. De szerintem nem ezen múlott. Steller nehezen lendült játékba, Kelemennek nagyon nehezen ment a góllövés, Gyozsán pedig ugyan várakozáson felül teljesített a felső pályákon, de hozhatott volna több pontot is. Azt már nem tudjuk meg sajnos, hogy Takáccsal együtt mire lett volna képes a 2. csapat, de az látható, hogy fejlődni kell még ehhez a mezőnyhöz, ezt bizonyítandó jövőre egyből vissza kell jutni az NB III-ból.

Eredmények