Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115982
Facebook

Újra az NB II-ben a DÖKE Komló II szektorlabda-csapata

4 év szünet után újra az NB II-ben, 1. forduló – 9. hely (03.23-03.24)

2009-et mutattak a naptárak, amikor a DÖKE Komló II. csapata utoljára NB II-es csapatbajnokin játszott. A visszatérést diadalmenetnek éppenséggel nem nevezhetjük, de az első kör után a minimálisan kitűzött cél – a bent maradás – karnyújtásnyira van.

Március 23-24-én, Budapesten került megrendezésre az NB II-es csapatbajnoki küzdelmek 1. fordulója. Bár a kiírásban így szerepel, kissé megtévesztő lehet, mert tulajdonképpen a mérkőzések számát tekintve – összevetve az NB I-gyel – ez két fordulónak felel meg, ezért is tart két napig a verseny. A csapat törzsét a tavalyi NB III-as csapatbajnokságban, remek teljesítménnyel 2. helyet szerző és ezzel feljutást kiharcoló csapatunk tagjai alkották, azaz Trischler Róbert, Steller József, Kelemen Zoltán kelt útra. A csapatot most az év eleji ranglistán elfoglalt helyének köszönhetően az immár csapatban ötszörös magyar bajnok Takács Zoltán erősítette az első csapatból visszajátszóként. Gyozsán Zoltán most nem tudott a csapattal tartani, így igen kemény sorozat várt mindenkire, hiszen a két nap alatt 18 meccset kellett csere, azaz pihenő nélkül lejátszaniuk.

Előzetesen láthattuk a szövetségi honlap esélylatolgatója alapján, hogy az NB I. mezőnyéhez hasonlóan itt is igen kiegyensúlyozottnak ígérkezett a mezőny – jó erőkből álló csapatok álltak asztalhoz. Így is lett, kemény, éles mérkőzések sorozatában edződött csapatunk, mely az első játéknapon 1 győzelmet és 1 döntetlent tudott kivívni. A második játéknapon a győzelmek számát sikerült megduplázni, ami azt jelentette, hogy nincs számottevő lemaradás a bent maradást jelentő 8-ik helytől, mindössze 1 pont a hátrány. Ugyanennyire van a 7-ik hely is, egyértelműen kirajzolódott, hogy a DÖKE Komló II-nek három fővárosi riválissal (Józsefváros III., Modern SE, Palotai Csokonai) szemben kell sikeresen megvívni a bent maradásért.

Ami bizakodásra ad okot az az, hogy 3 mérkőzésen is nagyon szoros küzdelemben maradt alul csapatunk, csak 9-7-re kaptunk ki a Hírős II és a Mundial II csapatától valamint az éllovas Csokonyavisontától is. Amennyiben az őszi befejező körben az ilyen szoros mérkőzésekből a magunk javára tudunk fordítani egyet, kettőt, akkor várhatóan a vonalat a DÖKE Komló II. alatt fogják meghúzni. Hiába, minden kezdet nehéz…  

Írta: Gyozsán Zoltán

NBII. 1. fordulójának eredményei ITT