Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115991
Facebook

Tőserdő Kupa Páros verseny

Tőserdő Kupa Páros verseny (10.23)

Lakitelken a Takács Zoltán-Major István páros szenzációs játékkal végig versenyben volt az aranyéremért, végül a 2. helyet szerezték meg. A Fülöp-Gyozsán páros most halovány teljesítménnyel a 10. helyen végzett.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Hirtelen érkezett a meghívó a kecskeméti gombozóktól arról, hogy újra verseny lesz Lakitelken, a festői környezetben fekvő Népfőiskolán. Most a páros versenymódot kedvelő játékosok örülhettek a lehetőségnek, a komlói gombozók éltek is vele, mivel szeretik ezt a játékmódot. A DÖKE Komlót most két páros, a kétszeres OB győztes Fülöp Elemér – Gyozsán Zoltán, és a több versenyen dobogón végzett Takács Zoltán – Major István páros képviselte a 16 párost számláló, rangos mezőnyben.

A mezőny két csoportra bontva kezdte a küzdelmeket, szerencsére a két komlói páros külön csoportban. Az első szakaszból a két csoport első 4 helyezettje az első 8 helyért, a többiek a 9-16. helyért játszhattak tovább, úgy, hogy a csoportbeli ellenfelek eredményeit mindenki vitte magával. Takácsék lendületesen kezdtek és nem kis meglepetésre így is folytatták, egészen a csoport megnyeréséig. Imponáló mérleggel veretlenül jutottak a legjobb 8 közé. A versenyen már régebben gombozó Takács Zoltán játékhiánya nem látszott, sőt most pont ez lett az előny, sikerre éhes játéka húzta előre Major Istvánt is, aki most állandósította jó formáját, könnyedén nyerték a mérkőzéseket. A folytatásban is hasonlóan jól alakult. Nem sok hiányzott a végső győzelem eléréséhez, hiszen a végén csak 1 góllal maradtak le az első helyről, amelyet így át kellett engedniük a Magyar-Mártonfi kettősnek. Ez a két páros ezen a napon messze kiemelkedett a teljes mezőnyből.

A másik csoportban a korábban egymást nagyon jól kiegészítő, sikeres Fülöp-Gyozsán páros nem találta a fonalat. Többször megszerezték a vezetést, de elképesztő hibák miatt elvesztették a mérkőzéseiket, vagy döntetlen lett a vége. Amikor Fülöp lendült bele, akkor Gyozsán nem tudott felfejlődni, ha véletlenül utóbbi rázta meg magát, akkor előbbi hibázott váratlanul. Így az előre eltervezett minimális célt sem érték el Fülöpék, a csoportból nem tudtak az első 4 közé kerülni, lemaradtak a végén. Az alsó ágon a Puskás-Puskás páros mögött a 10. helyet szerezték meg.

Összességében jó hangulatú versenyen vettek részt a komlói gombozók. Takács és Major jó formája bizakodásra ad okot, ellenben Fülöp botlásai azért aggasztóak, mert két korábbi egyéni versenyen is elmaradt a szokásos teljesítményétől. A javításra kiváló alkalom a november 9-i NB I-es záró forduló, melyben a bajnoki cím megvédésre készülünk. Érdemes lesz lelátogatni szombaton, a Közösségek Házába visszatérő versenyre, mivel látható lesz a tavaly alapított Vándor Serleg. Nagyon szép!