Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115989
Facebook

Tízek bajnoksága és Palota Kupa 2013

Szektorlabda sikerek a Tízek bajnokságán és a Palota Kupán (12.08)

A hagyományos év végi utolsó versenyen, a Tízek Bajnokságán az év versenyein legjobb eredményt elérő 10 játékos vesz részt. Ez máris garantálja a legerősebb mezőnyt. Fülöp 1., Szendrey 9. lett. A Palota Kupa II. osztályú mezőnyében Balla 9., Major 21. helyen végzett.

Megszokott már, hogy Mikulás környékén kerül sor a versenynaptár utolsó viadalára, az év legjobb eredményeit elérők a Tízek Bajnokságán, a többiek pedig a Palota Kupán az osztályos és utánpótlás versenyeken mérhetik össze tudásukat. Most már évek óta két stabil komlói résztvevője van a Tízek mezőnyének, bár idén Fülöp Elemér és Szendrey Tibor a korábbi években megszokottaknál, és fontos kiemelni azt is, hogy saját szintjükhez mérten visszafogottabb teljesítménnyel kvalifikálták magukat e különlegesen erős mezőnybe. NB I.-es kezdőcsapatunk két oszlopos tagja Balla Antal és Major István a II. osztályúak népes, 25 fős mezőnyében indult.

Utóbbiaknak nem ez volt a legjobb versenyük. Balla Antal 9. helyezése még elfogadható, de Major István abszolút formahanyatlása több mint negatív meglepetés. Pista csak a 21. helyet érte el, pedig idén nem kevés egyéni versenyen is jól teljesített, valamint jó formában játszott a csapatversenyeken is, sőt a páros versenyen is.

A Tízek mezőnyében Fülöp átmentette a Hori Kupán újra megtalált jó formáját erre a versenyre is. Végre újra a régi – no, nem kell annyira távoli múltba révedni azért – Elemért láthatták az ellenfelek az asztalnál. Hát, ők nem örültek annyira, mint mi. A fondorlatos támadásszövések nagymestere a 9 mérkőzésen csak egyszer kapott ki és már egy fordulóval a vége előtt megnyerte a versenyt! Remek teljesítmény! Végre a helyzetek sem maradtak ki olyan nagy számban, mint korábban, valamint kevesebb hiba csúszott a játékba – ennyi a sikeres szereplés receptje. Szendrey Tibor sajnos, csakúgy mint az idei évben sokszor, már eleve fáradtan érkezett a versenyre, amely rányomta bélyegét a játékára. Nem jöttek össze a helyzetek és a figyelem lankadása hibákat eredményeztek, amelyeket az ellenfelek könyörtelenül kihasználtak – sokan kiegyeznének a Tízekben való részvétellel is, de a 9. hellyel Tibor biztos nem elégedett. Mit is kívánhatnánk mást Tibinek az újesztendőre, mint több pihenést, jóval többet, mint az idén volt.

A jó hangulatú, kiváló szervezésű versennyel zárták a hivatalos versenyeket a komlói gombozók. Ami még vissza van az az év legkellemesebb versenye: Steller Józsi barátunk vendégei leszünk a kaposvári műhely arénában és ezzel fogjuk befejezni az idei, sikeres évet.

EredményekBeszámolót írta: Gyozsán Zoltán