Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 117424
Facebook

Szektorlabda VB 2015

VII. Szektorlabda VB-n is volt DÖKE-képviselet (09.17-09.20)

A Debrecenben megrendezett VII. Szektorlabda Világbajnokságon egyesületünket a címvédő Szendrey Tibor képviselte.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az idei évre tervezett szektorlabda VB megszervezését beugróként a debreceni gombozók vállalták el. A rendkívüli nehézségek és a nagyon rövid rendelkezésre álló időhöz képest színvonalasan sikerült megrendezni a sorrendben VII. szektorlabda seregszemlét, melynek most Debrecen adott otthont. 6 nemzet több mint 60 versenyzője látogatott a cívisvárosba, hogy a magyar gombfoci mellett a brazil, 12 érintéses szabályok szerinti játékban, ezeken belül csapat, egyéni és páros felállásban is összemérjék erejüket.

Az eddigi valamennyi világbajnokságok győztese, a magyar válogatott erősen tartalékos felállásban érkezett a versenyre. A három versenyből álló kvalifikációs versenysorozat alapján a részvételt kivívó játékosok közül többen lemondták a válogatottságot, többek közt a keret oszlopos tagjának számító, a kvalifikációban előkelő helyen végző komlói Fülöp Elemér is erre kényszerült. A komlói klubot, csakúgy, mint a 2012. évi brazíliai vb-n Szendrey Tibor képviselte a válogatottban.

Egyéniben a vb címvédő Szendrey meglepetésre a 7. helyen végzett. Csak azoknak meglepetés ez, akik nem látták a versenyt. Nem kevesen úgy látták, hogy az egyébként technikás, szép gombfoci kicsit „meghalt” az egyéni versenyen. A későbbi győztes Koczor – érdemeit egyébként nem vitatva – a döntőig vezető úton többször is védőmunkájával ellensúlyozta az építő jellegű gombfocit, a kiharcolt 0-0-s döntetlenek után szétlövéssel jutott tovább, a negyeddöntőben sajnos éppen Tibor ellen. Szendrey hiába játszott szebben, az utolsó passzok és a lövések sem sikerültek.   

A már említettek miatt tartalékos magyar válogatott az utóbbi időben sokat fejlődő Románia ellen játszotta a döntőt. A román válogatott a döntőben szoros, kiélezett küzdelemben legyőzte a magyar válogatottat, így a sportág történetében először nyerték meg a világbajnokságot, melyet eddig minden alkalommal a magyarok nyertek. A tartalékos felállás csak az egyik ok, a román csapat tagjai hosszú évek óta pallérozódnak a magyar bajnokságban, a legjobbak magyar csapatokat erősítenek az NB I-ben, illetve a marosvásárhelyi csapat most harcolta ki a feljutást az NB II-ből a legjobbak közé. Fejlődésük több mint figyelemre méltó, nem érdemtelenül hódították el a világbajnoki címet. Így ez a vereség már kevésbé meglepő, a jövőben sokkal nagyobb erőbedobásra fogja késztetni ez a román csapat a sportágalapító magyar gombozókat.

A VB üde színfoltja volt a tekintélyes számú brazil versenyző, de igazi meglepetés volt a lengyel és japán játékosok részvétele is. A rendezvényről készült videofilmet itt  tekinthetik meg.