Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 117426
Facebook

Szektorlabda NB II záróforduló 2015

6. helyen végzett a szektorlabda NB II-ben a DÖKE Komló II. (10.04-10.05)

Az NB II-es csapatbajnokság záró fordulójában, Budapesten, Ballával megerősödve ért 6. helyre a DÖKE Komló II., magabiztosan kiharcolva a bent maradást.


Gyozsán Zoltán beszámolója:

Élt a felkínált lehetőséggel a beugróként NB II-be kerülő komlói II. csapat, izgalmak közepette sikerült a 6. helyen végezni a rendkívül kiegyensúlyozott bajnokságban. Ez kifejezett jó eredménynek értékelhető az erős mezőnyben.

Az NB II-es csapatbajnokság második, egyben záró fordulóját bizakodva várták Trischlerék. Egyrészt azért mert most a csapattal tartott az NB I-ből visszajátszó rutinos Balla Antal, másrészt pontelőnnyel álltak a DÖKÉ-sek a vetélytársak előtt a kiesés elkerülésért vívott harcban. Pozitívum, hogy az egyébként – sajnos érthető okokból – igen gyenge fővárosi versenyhelyszín felhozatalból most a legjobb adottságokkal rendelkezőben, a Napházban került sor a fordulóra.


A szombati játéknap jó indult a komlóiak számára, hiszen a Modern SE ellen sikerült törlesztenünk a tavaszi vereségért, kiélezett összecsapáson 9-7-re sikerült nyerni. A következő mérkőzés is a megnyerhetőek közé tartozott. Az ESE II. csapata ellen elképesztő izgalmasan alakult viszont számunkra bosszúságot tartogatott a végére. Történt ugyanis, hogy a 2. mérkőzések vége előtt 3 perccel még a Komló vezetett 9-7-re. A hátra lévő időben két balszerencsés gólt kaptunk, az egyikkel egy győztes meccs döntetlenre, a másikkal egy döntetlen vereségre fordult – ezzel megfordult a csapatmérkőzés állása, 9-7 arányban az ESE II. nyert, csakúgy, mint tavasszal… Ebbe a vereségbe kicsit „belehalt” a mérkőzést a kispadról követő szakosztályvezető. A játéknap hátralévő meccsein a mezőnytől elhúzó dobogós csapatok következtek, csak néhány egyéni pontot tudtunk csipegetni, megszorítani nem sikerült az éllovasokat, itt előzetesen is vereségekkel számoltunk.A vasárnapi játéknapon a közvetlen riválisaink ellen következtek a kiesés elkerülése szempontjából sorsdöntő derbik. Jól taktikázva a cserével, koncentráltan, egymást bíztatva sikerült a nagyon szoros, kiélezett küzdelmekben 3 győzelmet szereznünk. A Palotai-Csokonai és ESE III. elleni 9-7, valamint a Rózsadomb elleni 10-6-os győzelem azt jelentette, hogy biztossá vált a bent maradás, a Mundiál II. elleni békés döntetlen pedig azt, hogy a 6. helyen fejeztük be az NB II-es csapatbajnokságot.       


Az NB II. végeredménye:
 


Amit az első körben vártunk, hogy Ballával kiegészülve 4 győzelem és 21 pont elég lesz a biztos bent maradáshoz – bejött, és még hozzá is tettünk 1 pontot. Az tovább erősödött bennünk, és a legtöbb résztvevő is így látta, ez az NB II. jóval kiegyensúlyozottabb, izgalmasabb, mint a I. osztályú bajnokság. Igaz ugyan, hogy itt is volt 3 kiemelkedő csapat, de a 4-10. hely között csak nüanszok döntöttek egy-egy mérkőzésen. Ebben a körben Balla 68 %-os teljesítménye meghatározó volt, jól teljesített Trischler és Kelemen is, Steller és Gyozsán most kevesebb ponttal tudta támogatni a szereplést. Azonban a tavaszi és őszi fordulót is figyelembe véve megállapítható, mindenki bele tette a magáét ebbe az összteljesítménybe, igazi csapatmunka volt ez, és egyértelmű sikerként értékelhető az elért eredmény. Annak fényében különösen, hogy olyan csapatot is sikerült magunk mögé utasítani, mint a  Palotai-Csokonai, amely 3 éve még az NB I-ben szerepelt. Ellenük és a Rózsadomb ellen is sikerült mind a 6 pontot megszerezni. A folytatásban egy egyéni verseny lesz Sopronban, aztán november közepén az NB I. záró fordulója Komlón.