Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115990
Facebook

Sopron Kupa 2014

Egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek szektorlabdásaink a Sopron Kupán (07.19-07.20)

 

Az idei Sopron Kupán két játékos, Kelemen Zoltán és Steller József képviselte a komlói színeket, sikeresen – mindketten érmes helyen végeztek a harmadosztályúak mezőnyében.

 

 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A tavalyi évben sikeresen debütált soproni verseny idén is megrendezésre került a résztvevők nagy örömére. Egészen különleges hangulatot varázsolnak a kitűnő helyszínre a lelkes hazai szervezők. Sok volt az olyan nevező a 26 fős mezőnyben, aki az első versenyen is részt vett – a komlói versenyzők közül most Kelemen Zoltán és Steller József volt a visszatérők között.

A lebonyolítás mindenki számára szépszámú mérkőzést kínált a kétnapos versenyen. Az első körben Steller ügyesen és eredményesen terelgette a gombjait, amivel a legjobb 16 közé jutott. A jó játék tovább folytatódott, de a szerencse elpártolt egy pillanatra a komlói játékostól, mivel a főverseny 8-as döntőjéről éppen csak lemaradt – csak több lőtt góllal jutott tovább Bottyán Steller helyett. Mindaddig Kelemen az első körben lemaradt kissé, újfent csak a döntetleneket halmozta, így nem jutott a 16 közé.

A vasárnapi folytatásban már Kelemen Zoli is formába lendült. A mezőny második fele (pontosabban 9-től 26-ik helyig) továbbra is vegyesen, osztálytól függetlenül játszott egymással. A csoportmérkőzésekből mindkét komlói a felső ágba jutott, és a helyosztókon végül egymás ellen dönthették el a 13. hely sorsát. Kelemen jól használta ki helyzeteit, míg Stellernek semmi nem sikerült a kapu előtt, így 3-0-ra most Zoli nyert.

Az eredményhirdetésnél az egyes osztályok legjobb 3 versenyzője kapott díjat, győzelmével ezüstérmet vehetett át Kelemen Zoltán, Steller József pedig bronzot szerzett a harmadosztályú játékosok mezőnyében. A verseny további pozitívuma, hogy mindkét játékosunk 10-10 ranglista pontot szerzett a hétvégén, amely kiváló felkészülésként szolgált az NB III. őszi döntőjére.

A krónikához tartozik, hogy a július utolsó hétvégéjén megrendezett szegedi Fesztivál Kupán kivételesen nem volt komlói játékos, pedig a minket mindig baráti légkörrel és jól szervezett versennyel váró szegedi játszótársakhoz szeretünk ellátogatni, de idén sajnos a legtöbb versenyzőnknek nem volt alkalmas a nyár közepi időpont.

 

Eredmények

 

Pillanatképek a versenyről:

Bottyán és Steller eszmecseréje

 

Kelemen lövése a hálóba tart a kapus mellett

 

Kelemen rúgja át a labdát a felezővonalon

 

Kelemen támadást vezet

 

Steller indítja a támadást (szemben)