Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116008
Facebook

Sopron Kupa 2013

Az I. Sopron Kupa győztese Fülöp Elemér (06.29-06.30)

Az idei évben debütáló új helyszínen 4 komlói játékos vett részt, akik sikeresen szerepeltek. Elemér aranya mellett, Steller 6. helyezése is aranyat ért a 3. osztályúak mezőnyében, valamint Gyozsán is szerzett egy bronzérmet a minősítés nélküliek között.

Egészséges várakozással tekintettek a komlói résztvevők az új verseny elé.

A helyiek főszervezője, Inczédi Gergő eredményesen dolgozott azon, hogy az első soproni verseny olyan emlékezetesre sikerüljön, hogy aki itt volt, az jövőre is eljöjjön. A feledhetetlen megnyitó után 30 gombozó kezdte meg két napos küzdelmét a serlegekért és érmekért. A DÖKE Komlót most Fülöp Elemér, Steller József, Kelemen Zoltán és Gyozsán Zoltán képviselte a mezőnyben, melynek rangját 5 első osztályú játékos részvétele jelzi.

A nevezett játékosok 4 csoportban kezdték meg a küzdelmet, hogy a nap végére eldöntsék, kik kerülnek a legjobb 8 közé. A csoportkörben igen jól szerepeltek a komlóiak: Fülöp veretlenül, imponáló gólaránnyal (6 mérkőzés, 24-3) lett 1. a csoportjában, és nem kis meglepetésre a jó formában játszó kaposvári játékosaink, Steller és Kelemen is beküzdötte magát a legjobb 16 közé. A 8 közé végül Fülöp mellett Steller is bekerült, aki szétlövésben győzte le Koczort. Kelemen a 9-16., Gyozsán a 17-24. helyért játszhatott a vasárnapi folytatásban.

A következő szakasz is kieséses rendszerben folytatódott, de úgy, hogy mindenki játékban maradt, azért, hogy mind a 30 helyezés gazdára találjon – itt már 2 mérkőzésen döntötték el a felek, hogy ki a jobb.

Fülöp esélyeshez méltóan a döntőig menetelt, ahová a mezőny 2. legjobb játékosa, Szatmári Tamás is bejutott. Színvonalas küzdelemben először Tamás, majd Elemér nyert 2-1-re. A szétlövést Elemér bírta jobban idegekkel, 1-0-ra nyert, így szerezve meg az I. Sopron Kupa aranyérmét.

Steller 8-ba jutása harmadosztályú játékosként már önmagában is óriási bravúr volt, de nem ért véget a menetelés, végül az igen előkelő, 6. helyen végzett kaposvári csapattársunk, aki így az osztályában aranyérmet nyert.

Kelemen Zoltán végül a középmezőnyben, a 15. helyen végzett, míg Gyozsán Zoltán az alsó ágon 21. lett, utóbbi a minősítés nélküliek mezőnyében 3. lett, melyért bronzérmet vehetett át.

Összességében egy jó hangulatú verseny után a DÖKE Komló versenyzői elégedetten vágtak neki a hosszú útnak. Az elégedettséget támasztja alá az ezen a versenyen szerzett ranglista pontok száma is: a mezőnyből Steller József gyarapította a legtöbbel (46) ranglista pontjait, míg a második legtöbbet Gyozsán Zoltán (44,8) tette hozzá eddigi pontjaihoz.  

Eredmények

Gyozsán Zoltán