Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115986
Facebook

Páros OB 2014

Komlói asszisztálás a szektorlabda páros országos bajnokságon (02.16)

A Major-Siska páros 6., a Szendrey-Balla páros a 9., a korábbi kétszeres OB győztes Fülöp-Gyozsán páros a 13. helyen végzett a budapesti bajnokságon.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Nem komlói sikerektől volt hangos a 2014. évi Páros Országos Bajnokság. Az utóbbi időben, ebben a műfajban pedig jeleskedtek a baranyai gombozók. A tavalyi győztes Szatmári-Lukács páros megvédte bajnoki címét.

Nekünk, komlóiaknak új helyszínen került megrendezésre az idei Páros OB. A nem olyan régen az MTK-ba olvadt, legendás BSE városmajori sporttelepének vívóterme kitűnő, tágas, jó fényviszonyú helyszín volt. A DÖKE Komlót két páros (Szendrey Tibor-Balla Antal, Fülöp Elemér-Gyozsán Zoltán) és egy erre az alkalomra összeállt, klubszíneket tekintve vegyes páros, a komlói Major István és a józsefvárosi Siska János képviselte az összességében nem túl sok, mindössze 18 párost számláló mezőnyben.

A bajnokság 18 párosát 3 csoportba osztották, majd innen a csoportok első 4 helyezettje került a középszakaszba. Itt két részre osztották a mezőnyt, majd a teljes csoportkör után helyosztón döntötték el a csoportok azonos helyezettjei a végső sorrendet. Az első szakasz máris negatív komlói meglepetéssel végződött. Történt ugyanis, hogy a korábbi kétszeres OB győztes Fülöp-Gyozsán páros annyira rosszul játszott, hogy nem tudott tovább jutni a túlzottan acélosnak nem nevezhető csoportból. Alárendelt szerepet egy mérkőzésen sem játszottak, de sajnos a nem túl sok gólhelyzet és azok gyér kihasználása, valamint 1-2 védekezési hiba elég volt ehhez a nem várt eredménytelenséghez. A Szendrey-Balla és a Majos-Siska páros továbbjutott, a legmesszebbre az utóbbiak jutottak, Majorék végül a 6. helyen, Szendrey-ék a 9. helyen végeztek. Azt, hogy Fülöpék nem a méltó helyükön voltak az alsóházban az jelzi, hogy ott mindenkit legyőztek és végül 13-ikak lettek.

Volt már jobb is, nem éppen örömittas hangulatban tértek hazai a komlói gombozók ezen az estén. Szerencsére ritka az olyan verseny, melyről serleg vagy érem nélkül távozunk – bízunk benne, hogy ez nem egy rossz széria kezdete, hanem csak egy egyszeri kisiklás. A bizonyításra lehetőségnek remek lesz a március 1-jén rajtoló NB I-es csapatbajnokság, már csak azért is, mert az más műfaj, mint a páros, illetve az egyéni megmérettetések.
 

Eredmények