Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115971
Facebook

OB egyéni Budapest

Komlói ezüst-és bronzérmek az idei egyéni OB-n (10.24)

A címvédő Fülöp Elemér 2., Szendrei 3. lett a főversenyben, míg Balla a II. osztályúak mezőnyében állhatott a dobogó alsó fokára.

2012-ben is Budapesten került megrendezésre – a már-már szokásossá váló helyszínen, a Góliát Hotel nagytermében – a szektorlabdázók egyik legrangosabb hazai versenye, az Egyéni Országos Bajnokság. A 76 nevező akár népes mezőnynek is nevezhető lenne, ha nem tudnánk, hogy két fellegvár (Kecskemét, Szeged) is csak budapesti illetőségű versenyzőivel képviselte magát… Aki részt vett a versenyen az viszont azt tapasztalhatta, hogy nagyon jó a szervezés, a főtámogatónak köszönhetően pedig hazai szinten kiemelkedő körülmények várták a játékosokat. A DÖKE Komló játékosai közül most hat főt nevezett a versenyre, Fülöp, Szendrei, Major és Balla az OPEN nevű főversenybe, míg Steller és Kelemen a III. osztályúak mezőnyébe nevezett.

Az első játéknapon az OPEN selejtező szakaszából Balla és Major is bejutott a 30 fős középdöntőbe, ahol csatlakoztak az I. osztályúak mezőnyéhez. Itt is mindenki remekül vette az akadályokat és a következő szakasz – mely 20 főből állt – is 4 komlóival az asztaloknál kezdődött, de aztán, mint oly sokszor már, Fortuna ismét közbeszólt. Ugyanis az 5 db 4-es csoport egyikébe a sorsolás szeszélye 3 komlóit is szólított. Nos, nyilvánvalóvá vált, hogy egy valaki ki fog esni legalább. Mivel azonban ide már a mezőny legjobbjai kerültek, úgy alakult, hogy ebből a nevezetes 4-es csoportból Szendrei Tiborral a váci Szathmáry Károly jutott tovább, Balla és Major pedig a II. osztályúak mezőnyébe jutott. Mindeközben a III. osztályban Steller és Kelemen biztató játékkal biztosította helyét a vasárnapi 10-es döntőben.

A vasárnapi döntők izgalmasan alakultak, köszönhetően a körmérkőzéses rendszernek. Nem sejtettünk semmit akkor, amikor nyitásként Szendrei és Fülöp 2-2-t játszott egymással. Mivel Fülöp 2-0-s vezetésről remizett, ez kissé talán megzavarhatta, mert a következő meccsén a nap meglepetés emberétől, ifj. Molnár Bélától kikapott. A döntő további részében hiába igyekeztek a komlóiak, nem tudták utolérni a végén váratlanul bajnoki címet szerző, egyébként II. osztályú ifj. Molnár Bélát (Szigetszentmiklós). Az igyekezetet most Fülöpnek ezüsttel, a döntőben legtöbb gólt szerző Szendreinek pedig bronzzal díjazták. A színvonalas mezőnyben ez is igen szép eredmény, hiszen a baranyai versenyzők csak elfoglaltak két helyet a 3 dobogós helyből!   

A II. osztályúak között Balla remek játékkal bronzérmet szerzett, Major viszont csak a döntetlenek halmozta a csoportmeccseken. A III. osztályúaknál Steller és Kelemen szombati lendülete elfogyott és vasárnap már csak csipegették a pontokat, így a döntő mezőnyének végén végeztek.

Az otthon maradó játékostársak örültek annak, hogy versenyzőink nem üres kézzel tértek haza Budapestről és újra egy komlói sikerektől hangos hétvégén vannak túl.

Gyozsán Zoltán 

 Eredmények