Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 117429
Facebook

NBI 3. forduló 2015

Csak 2 pont a hátránya a 2. DÖKE Komlónak a szektorlabda NB I-ben (09.12.)

A forduló előtt egyforma pontszámmal álló bajnokaspiránsok csatájában a 3. forduló után a Testvériség 2 pont előnyt szerzett a DÖKE Komlóval szemben, így az élre állt az utolsó kör előtt.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az NB I. szegedi, 3. fordulójára teljes kerettel utazott el csapatunk. A Szendrey, Fülöp, Major, Takács kezdő négyes mellett Balla és Trischler is beugrásra készen állt. A már megszokott kiváló környezetben került sor az őszi első játéknapra.

Határozottan eredményesnek értékelhető ez a forduló amennyiben a saját eredménysorunkra tekintünk. A 9 mérkőzésből 6 győzelmet szerzett csapatunk, 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Ha rápillantunk a vetélytársak eredménysorára, akkor azt látjuk, hogy a bajnoki címvédő Testvériségnek volt csak jobb mérlege, ők szintén 6 győzelmet arattak, de veretlenek maradtak a 3 döntetlenjükkel. Több mint figyelemre méltó az, hogy a nap rangadóján, a mezőnytől elhúzó, a bajnoki cím kérdését kétesélyesre redukáló Testvériség és Komló mérkőzése döntetlen lett. Ez azt jelenti, hogy pontazonosság esetén egymás elleni összevetésben még a baranyaiak állnak jobban, 1 győzelmet, 2 döntetlent számlálnak Fülöpék a címvédő ellen. Bosszankodni való akadt, hiszen a mérkőzés hajrájában Szendrey Tibi kapufára lőtt egy nagy helyzetet… A helyzet kimaradt, ezért most helyet cseréltek az élen álló csapatok, de ez a két pontos hátrány nem behozhatatlan.

Az NB I. élcsoportjának állása a 3. forduló után:

1.    Testvériség       59 pont
2.    DÖKE Komló      57 pont
3.    Vác                    42 pont
4.    Kecskemét        38 pont
5.    Mundiál             38 pont

Eredmények

Azon kell javítanunk, hogy elkerüljük az ugyan nem gyenge, de mégis a középmezőnybe tartozó csapatok elleni vereségeket, mint amilyen most a Szeged elleni volt. A Vác dobogóra esélyes, tőlük még bele is férhet a vereség, de több pontvesztést nem engedhetünk meg magunknak. A csapattagok azon a véleményen vannak e sorok írójával együtt, hogy a 2 pontos hátrány ledolgozható a hazai pályán, Komlón megrendezendő novemberi záró fordulóban.