Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115976
Facebook

NBI. 1. forduló 2014

Szektorlabda NB I. 1. forduló: 3. helyen a címvédő DÖKE Komló (03.01)

5 győzelem 3 döntetlen 1 vereség a baranyai gombozók mérlege az NB I-es csapatbajnokság 1. fordulójában.
 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Sok csapat kerete átalakult az idei NB I-es csapatbajnoki szezonkezdetre, kivéve a címvédő DÖKE Komló gárdáját. Nálunk az évek óta megszokott kvintett alkotja az utazó keretet, most is a Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Major István, Balla Antal, Takács Zoltán kelt volna útra, ha utóbbit a munkája nem tartja távol ezen a hétvégén. Helyette az NB I kapuján egyre határozottabban kopogtató, 2013-ban markánsan fejlődő Trischler Róbert tartott a csapattal. Március első szombatján jó körülmények között, a Páros OB-n megismert helyszínen, a városmajori, egykori BSE vívó csarnokban került sor az NB I. 1. fordulójára.

A komlói csapat jól kezdett, első mérkőzésén 6-2-re győzték le az ESE csapatát. A következő mérkőzésen régi mumusunk, az orrunk alá tavaly viszonylag kevés borsot törő Józsefváros csapata elleni döntetlen már jelezte, hogy nem egy könnyed játszadozás fogja jellemezni a játéknapot. A két újonc ellen magabiztos győzelmek következtek, a Kecskemét II. (7-1) és a Csokonyavisonta (6-2) most nem tréfálta meg Fülöpéket. A középmezőnybe tartozó Szeged és a Mundiál ellen most szoros, 5-3 arányú győzelmeket arattunk, ők sosem voltak könnyű ellenfelek, nagy csata alakult ki. A Vác ellen egy nem várt vereség (3-5) csúszott be. Alapvetően a Vác csapata nagyon erős, bármikor ki lehet tőle kapni, de akkor, amikor a legjobb játékosuk hiányzik, nos akkor mondjuk azt, hogy ebben több lehetett volna. Ezek után már nagyon tudtuk értékelni, hogy a játéknapot záró két rangadót döntetlenre hoztuk, ez a Kecskemét ellen jó, a fő vetélytárs, bajnoki címre törő Testvériség ellen pedig igen értékes eredmény – utólag értékelve a helyzetet.

Az NB I. állása az 1. forduló után:
1.    Testvériség - 21 pont
2.    Vác  - 19 pont
3.    DÖKE Komló - 18 pont  

 Az 1. forduló mindig nehéz, hiszen itt a csapatok úgynevezett 1. pályás (legerősebb) játékosai játszanak az ellenfél 4. pályás (leggyengébb) játékosaival. Könnyen belátható, hogy utóbbiaktól nagy bravúr a pontszerzés, vagy épp a győzelem. Azt gondolom, és a csapat tagjai is így érzik, kezdésnek ez egy jó eredmény, az élbolyt jelentő hármas tagjai vagyunk, és nem vagyunk leszakadva. Csapatunkat ezen a hétvégén a teljes mezőnyben is a legjobban teljesítő, a megszerezhető 18 pontból egyaránt 16-16 pontot szerző, veretlenül záró Fülöp Elemér, Szendrey Tibor kettős repítette a dobogóra. Major 42,9%-os teljesítménye a 2. pályás ellenfelek ellen jónak mondható, viszont nagyon nem jött ki a lépés, a korábban megbízható pontszállító Balla Antal számára, elképesztő gól-és pontszegény játéka nem várt negatív meglepetés volt. Reméljük, hogy ez egyszeri kisiklás volt csak. Örömteli viszont, hogy Trischler Róbert nagyon jól szállt be, például a Szeged elleni sikerünk az ő győzelmének köszönhető. A 4 mérkőzésen szerzett 5 pontja 62,5%-os teljesítmény, ami több, mint kiváló. Az NB I. 2. fordulójára május 10-én, Budapesten kerül sor.

Eredmények