Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116030
Facebook

NB III selejtező 2014

2. helyen jutott az őszi döntőbe a DÖKE Komló II. szektorlabdacsapata (05.31)

A várakozásoknak megfelelően, meggyőző játékkal biztosította helyét az NB III. őszi négyes döntőjében.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az NB III. május végén, Budapesten megrendezett selejtezőjére a lehető legerősebb összeállításában utazott el a DÖKE Komló II. csapata. A Trischler Róbert, Steller József, Kelemen Zoltán, Gyozsán Zoltán alkotta kvartetthez, az NB I-es csapat erőssége, Takács Zoltán is tudott csatlakozni. A mérkőzéseken most ugyan 3 fős csapatok versenyeztek, de fontosnak tartottuk, hogy fáradtság esetén tudjunk cserékkel frissíteni. A cél egyértelműen az volt, hogy a tavalyi NB II-es kiesés után mielőbb kerüljön vissza második csapatunk, ennek előfeltétele volt, hogy a selejtezőn induló 14 csapat közül a legjobb 4 közé kell kerülni.

A csapatok két hetes csoportba lettek beosztva, innen a legjobb 4-4 csapat került tovább a 8 közé, ahová minden szerzett pontot magukkal vittek, így mérkőzve meg a másik csoport 4 legjobbjával. Így a játéknapon 10 mérkőzés várt a komlóiakra. Az első szakaszban a csoportmérkőzéseken 100%-os teljesítményt nyújtva, 6 mérkőzésen 6 győzelemmel 1. helyen jutottak be Takácsék a legjobb 8 közé. Mivel ide mindenki magával hozta az összes megszerzett pontját, így 5 pontos előnnyel, az élről folytatta a versenyt a komlói csapat. Meglepetéssel kezdődött a középdöntő, hiszen a Sopron elleni 5-1-es vereség több volt, mint nem várt eredmény. Azonban a következő, MTK I. elleni mérkőzésen aratott 6-0-s győzelem azt jelentette, hogy a Komló II. már biztosan bejutott az őszi rájátszásba, a kérdés csak az volt, hányadik helyen. Mivel a hátralévő két derbi közül csak az egyiket nyerte meg Baranya 2. legjobb csapata, így 2. helyen fejezték be a versenyt.    

Az NB III. selejtezőjének végeredménye:
1.    Józsefváros IV.        25 pont
2.    DÖKE Komló II.    24 pont
3.    Erzsébetváros III.    19 pont
4.    Marosvásárhely I.    19 pont       

E 4 csapat játszik ősszel körmérkőzést az NB II-be feljutást jelentő 2 helyért azzal a különbséggel, hogy ott már 4 fős csapatokkal játsszák le a mérkőzéseket. A DÖKE Komló II. csapata hozta a papírformát, jó és eredményes játékkal bebizonyította, hogy nem csak a ranglistapontszámok alapján emelkedik ki ebből a mezőnyből, hanem a mérkőzéseken nyújtott teljesítményével is; méltóbb helyük lenne az NB II. mezőnyében.

Eredmények