Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116012
Facebook

NB I. 3. forduló 2014

Szektorlabda NB I. 3. forduló: Megerősítette 2. helyét a címvédő DÖKE Komló (09.06)

Szeptember elején Szegeden került sor az NB I. 3. fordulójára, ahol idén először végre Takács Zoltán is csatlakozhatott a kezdő négyes – Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Major István, Balla Antal – tagjaihoz, így most a legerősebb összeállításban játszhatott a DÖKE Komló, ugyanakkor a szegedi fordulóban tovább növelte előnyét a még mindig veretlenül listavezető Testvériség a Komló előtt.

Gyozsán Zoltán beszámolója:
Már-már megszokottnak tekinthető a forgatókönyv, ami alapján a baranyai gombozók mérkőzései alakultak. A középmezőnyben illetve a tabella végén tartózkodó csapatok ellen magabiztos, a papírformának megfelelő győzelmeket arattak Szendreyék, meg sem álltak 7 győzelemig. A 4. helyet elfoglaló Józsefváros ismét megtréfált minket, de ez miatt nem volt őszinte a mosolyunk, hiszen értékes 3 pont veszett el ezen a mérkőzésen. A sorsolás szokás szerint a játéknapon belüli utolsó körben szólította asztalhoz a mezőny két kiemelkedően legjobb csapatát, a címvédő DÖKE Komlót és a budapesti Testvériség csapatát. Az igen szoros küzdelemben a szünetig a 4 pálya egyikén sem esett gól – ez addig 4-4-es döntetlen jelentett. Ám a csúcsrangadó 2. félidejében elképesztő balszerencse közepette csak Fülöp Elemér tartotta meg a 0-0-s eredményt, míg a másik 3 pályán mindenki kapott 1-1 sorsdöntőnek bizonyuló gólt – ez sajnos így 7-1 a fővárosiak javára – rendkívül kiélezett, bajnoki döntőnek beillő mérkőzés volt. Az erre a bajnokságra végletekig erősített Testvériség csupán 1 döntetlennel vesztett pontokat – ezért hiába a komlóiak imponáló, máskor sok mindenre elég, 7 győzelmet és 2 vereséget számláló mérlege: már 8 pont az eddigi 27 mérkőzést veretlenül megvívó „Tesi” előnye.     

Az NB I. állása a 3. forduló után:
1.    Testvériség       69 pont
2.    DÖKE Komló      61 pont
3.    Vác                    52 pont  

Nőtt a különbség, nehezedett a helyzetünk, de nem fogjuk feladni. Most már nyilvánvaló, hogy a bajnoki cím sorsa nem a mi kezünkben van. Ahhoz, hogy ledolgozható legyen a hátrány, hibáznia kell a Testvériségnek, mi több, vereségeket kell szenvedjen – ami eddig nem fordult elő a 3 forduló során. Talán majd a különös atmoszférával, és a technikás játékosoknak kedvező minőségű pályákkal rendelkező komlói helyszín egy kicsit megzavarja – vagy elbizakodottá teszi őket. Nem tudjuk, de nem is ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy mi is jól felkészüljünk arra, hogy hibátlanul teljesítsünk hazai pályán – aztán meglátjuk, mire lesz ez elég.

Eredmények