Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116009
Facebook

NB I. 2. forduló (2014)

2. helyre lépett előre asztali-labdarúgó csapatunk az NBI-ben (05.17)

Tovább rendeződött a mezőny az NB I. 2. fordulójában: a Testvériség és a Komló ellépett a mezőnytől, de a fővárosiak lőtávolban maradtak a baranyai gombozók számára, mindössze 4 pont a hátrány.

 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Az NB I. 2. fordulójában is hasonlóan állt fel a DÖKE Komló, mint az előző körben, így a szombati csapatbajnokin Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Major István, Balla Antal, Trischler Róbert állt asztalhoz Budapesten.

A baranyaiak lendületesen kezdtek és meg sem álltak zsinórban 6 győzelemig. Magabiztos, megérdemelt győzelmek születtek, jól ment a játék a csapat tagjainak. Az előző fordulóban ellenünk döntetlent kiharcoló Józsefvárost sikerült most legyőzni, ami el is várható, de ők már sokszor láttak el minket fűszerekkel, különösen borssal… Úgy tűnik, az idei szezonban a Vác veszi át a mumus szerepét, hiszen csakúgy, mint márciusban, most is a Duna-partiak győzték le Fülöpéket – ez volt a játéknap egyetlen veresége. Az utolsó fordulóban a tabellát vezető, a 2 forduló 18 mérkőzését eddig veretlenül megvívó Testvériséggel óriási csatában döntetlenre végeztünk, ami azt jelentette, hogy 4 pont maradt a fővárosiak előnye a DÖKE Komló előtt.   

Az NB I. állása az 2. forduló után:
1.    Testvériség         44 pont
2.    DÖKE Komló        40 pont
3.    Vác                      34 pont  

Összességében a 7 győzelem 1 döntetlen 1 vereség kifejezetten imponáló mérlegnek mondható, annyi kis gond van csupán, hogy a legfőbb vetélytárs Testvériség még ennél is 1 ponttal jobb teljesítményt nyújtott. Nem alakult ki drámai helyzet ezzel, hiszen a 4 pont a hátralévő két fordulóban behozható. A 2. forduló sikereit ismét elsősorban két legjobbunk, az egyéni ranglistán is első Fülöp Elemér 100%-os, valamint a 2. helyezett Szendrey Tibor 83,3%-os teljesítménye alapozta meg, amit jól egészített ki Major, Balla és Trischler pontokban gazdag játéka. Az látszik, hogy a Testvériség nagyon szeretné megszerezni az aranyérmet, ennek érdekében az idei évre is tovább erősítette csapatát, hasonlóan az előző szezonhoz, most is igazoltak egy remek éljátékost, Pákai Györgyöt, így valóban az övék a legerősebb keret a ranglista pontszámok alapján. Azt várjuk, hogy az, hogy végül kié 2014 legjobb csapata csak az utolsó fordulóban, Komlón fog kiderülni, de addig is folytatás az NB I-ben szeptemberben, Szegeden.

 

Eredmények