Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116005
Facebook

Magyar Kupa 2014

Szendrey Tibor Magyar Kupa győztes (03.02)

Szendrey Tibor 1., Fülöp Elemér 4. lett a Magyar Kupa egyéni versenyen Budapesten.
 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Ismét a városmajori volt BSE vívócsarnokban került sor az idei Magyar Kupa egyéni versenyre. A 47 fős mezőny svájci rendszerben döntötte el – nem éppen könnyedén – a végső sorrendet. Talán nem túlzás azt állítani, hogy nem volt ideális egy ekkora létszámmal ilyen rendszerben lebonyolítani a versenyt. Ezt igazolta az is, hogy a 47 fős mezőnyt 5 forduló után 32 fősre csökkentette a rendező, mint egy belátva, hogy kezelhetetlen a helyzet. A résztvevők garantálták a kiemelkedő színvonalat – a ranglista első fele igen nagy számban nevezett, tehát nagyon erős mezőny gyűlt össze.

A nevezők között az előző nap NB I-ben szerepelt csapatunk képviselte a komlói színeket, tehát Fülöp, Szendrey, Balla, Major és Trischler álltak asztalhoz. 5 forduló után mindannyian kivívták maguknak a jogot, hogy tovább játszanak, ez most azt jelentette, hogy a legjobb 32 között voltak. Nagyon szorosan alakult a verseny, sokan azonos pontszámmal álltak, minden egyes pontnak jelentősége volt, nem húzott el senki sem a mezőnytől. A kedélyeket borzolta, hogy minden egyes forduló után egyre tovább tartott kiszámolni a sorrendet és összeállítani a következő forduló párosítását. A végeredmény kialakulása szempontjából sorsdöntő volt az 5. forduló egyik rangadója, ahol Fülöp Elemér 3-2-re legyőzte Szendrey Tibort. Tibornak ez volt az egyetlen veresége ezen a játéknapon, mely után a további 4 mérkőzésen csak 1 döntetlenje volt, a többi mérkőzést megnyerte – ami azt jelentette, hogy 1 pont előnnyel megnyerte a versenyt. Fülöp Elemér végül azonos pontszámmal végzett, mint a 3. helyezett, de Buchholz pontszámítással éppen lecsúszott a 4. helyre. Balla és Major a 10. hely mögött közvetlenül következő 10 pontosok mezőnyében végzett, a versenyt kifejezetten jól kezdő Trischler Róbertnek becsúszott néhány nem várt pontvesztés, így csak 8 pontot szerzett.

Összességében a lebonyolítási mód nem volt túl barátságos, különösen nem a vidéki versenyzők számára, mivel egészen sokáig, este fél 8-ig elhúzódott az eredményhirdetés. Annak örülünk, hogy Szendrey Tibor végre kellően kipihent volt és ennek is köszönhetően végül a dobogó legfelső fokára állhatott. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy Fülöp is gazdagítsa nem kis éremgyűjteményét, de most meg kellett elégednie a 4. hellyel.

Eredmények