Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115981
Facebook

Komlói napok Szegeden

„Komlói Napok” Szegeden!  (09.14.-09.15.)

A találó megállapítást Szendrei Tibor világbajnok tette, miután a Szegeden rendezett versenyeken az NB I. 3. fordulójában 5 pontra növelte előnyét a DÖKE Komló, majd a vasárnapi egyéni versenyeken csapatunk minden tagja szerzett érmet, Fülöp és Major arannyal, Szendrei ezüsttel, míg Balla bronzzal a tarsolyában vághatott neki a hazaútnak. 

Szeptember 2. hétvégéjén – nem mellesleg két héttel a valódi Komlói Napok után – Szegeden került sor az NB I-es csapatbajnokság 3. fordulójára. Az előjelek nem voltak túl kedvezőek, a szokásos ötös fogatból most Takács Zoltán hiányzott munkahelyi elfoglaltság miatt, ezért csapatunk kissé tartott attól, hogy csere nélkül fárasztó lesz a mérkőzés sorozat és be-becsúsznak váratlan pontvesztések. Nos, hogy nem így történt, arról nagyon jó napot kifogó csapatunk tett. A Fülöp-Szendrei-Major-Balla felállítású csapatunk első 5 mérkőzését hibátlanul behúzta! Micsoda remek kezdés, miközben vetélytársaink hullatják a pontokat! A 6-ik mérkőzésen az idén igencsak megerősödött Szeged állta útját a baranyai fiuknak, szoros meccsen született meg a szombati játéknak egyetlen komlói veresége! A folytatásban idén végre először legyőztük a lassan örök mumus Józsefváros I. csapatát. Győzelem a Kecskemét ellen, majd döntetlen a legnagyobb rivális Testvériség ellen! Jó eredmény ez, hiszen így ellenünk nem kerültek közelebb hozzánk a fővárosiak, megmaradt a nap végére kiharcolt 5 pontos előny!

A DÖKE Komló megismételte első fordulóbeli parádés sorozatát, ismét 7 győzelmet szerzett a 9 mérkőzésen, 1 döntetlen és 1 vereség mellett.

Az élcsoport állása a 3. forduló után:
1. DÖKE Komló 59 pont
2. Testvériség  54 pont
3. Szeged  49 pont
4. Józsefváros I. 46 pont   

A vasárnapi Hédl Ferenc Emlékversenyen is sikert sikerre halmoztak a szombati napot elégedetten záró komlói játékosok. A 48 fős mezőnyből mind a 4 komlói versenyző bejutott a legjobb 16 közé – azaz a kieséses szakasz negyede a baranyai csapatból került ki. Míg Fülöp és Szendrei egészen a főverseny döntőjéig menetelt, addig Major és Balla a II. osztályúak mezőnyében vigasztalódott. A döntőbeli galaktikusok csatáját most a hónapok óta kiemelkedő formát mutató Fülöp Elemérnek jött ki jobban a lépés, 3-0 lett Szendrei Tibor világbajnok ellen, aki így a 2. helyet szerezte meg. Öröm volt látni a dobogó legfelső fokán a két DÖKE Komló játékost! 
Kitett magáért Major István, aki győzött a II. osztályúak mezőnyében, Balla Antal pedig kemény, harcos játékkal a 3-ik helyet szerezte meg. A komlóiak közül mindenki boldogan, serlegek és érmek édes terhe alatt indult haza. A szakosztályvezető is nagyon örül és csak azt kérdezi, hogy hová lehet még fokozni ezt a szuperlatívuszokat kívánó teljesítményt? 

2012. NBI 3. forduló eredménye

Hédl Ferenc EV Eredmények 2012

Gyozsán Zoltán