Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 117425
Facebook

Hori-kupa 2013

Kimagasló eredmények a szektorlabda Hori-kupán (11.23)

Az MSZSZ versenyén Fülöp Elemér aranyérmes lett, ezzel kvalifikálta magát a válogatottba. Szendrey Tibor 6. helyezettként épphogy lemaradt a válogatottságról - az első 5 helyezett került be a válogatottba -, Steller és Kelemen is jól szerepelt.

Az MSZSZ szervezésében került sor új helyszínen, Óbudán a Hori Kupára. Mivel ez egyéb okokból későn került „tető alá”, így terminus nehézségek akadtak. A verseny a Mundiál Kupa 2 napos versenyével azonos napra, november 23. szombatra került. A gombozók döntésre kényszerültek. Igazából az I. osztályú versenyzőknek voltak a legnagyobb gondban, ők a két verseny közül csak az egyiken vehettek részt. Szakosztályvezetőként nem vagyok híve annak, hogy én döntsek a sportolók helyett, így a DÖKE Komlónál mindenki maga dönthette el, hogy melyik versenyre nevez. Ettől persze véleményem van a kialakult helyzetre, de ez a beszámoló most nem erről szól. Többen egyik versenyre sem neveztek, ez is egyfajta válasz a nem mindennapi helyzetre. Végül két legjobbunk, Fülöp Elemér és Szendrey Tibor a Hori Kupa mellett döntött, elsősorban az miatt, mert egynapos volt a verseny és most ez most jobban illeszkedett az egyéb elfoglaltságaikhoz. Az igazi nyertes Steller József és Kelemen Zoltán volt, akik a Hori Kupára és a Mundiál Kupára is neveztek. Mindazonáltal meg kell említeni, hogy Horváth Imre jól szervezte meg a versenyt, gombfoci versenyen korábban kevésbé előforduló hírességek is megtisztelték a versenyt, mint például az Aranycsapat hátvédje, Buzánszky Jenő.

A 29 főt számláló mezőnybe a komlóiakon kívül is neveztek első osztályú játékosok, így bátran nevezhettük rangosnak a mezőnyt. A selejtezőből Elemér és Tibi továbbjutása nem volt meglepetés, de Kelemen és Steller 16-ba jutása remek teljesítmény. A végjátékban Steller Józsi az igen tiszteletre méltó 11. helyet szerezte meg, míg Kelemen Zoltán 15. lett. Fülöp Elemér ismét megtalálta a jobbik formáját, várta is már, mivel azok a sikerek, amiket megszokott a korábbi években, az utóbbi néhány versenyén nem jöttek. Most remek napot fogott ki Elemér, aki egészen a döntőig menetelt, ahol a váci gólzsákkal, Szathmáry Károllyal találkozott. Nos, a mérkőzés gólpárbajának végeredménye ismerős lehet, pont az lett, ami 60 éve az évszázad mérkőzésén is, 6:3 arányban Fülöp Elemér győzött. De lehetett volna akár komlói házi döntő is, de Szendrey Tibinek az elődöntőben nem jöttek össze az akciói, helyzetei kimaradtak, így a váci rivális jutott a döntőbe. A lebonyolítás érdekessége és számomra egyben rejtélye is, hogy a legjobb 4 közül hogyan került végül Szendrey Tibor a 6. helyre, ezzel éppen lemaradva a válogatott kerettagságról.   

Összességében jól szervezett, hangulatos versenyről számoltak be a résztvevők, annak külön örülünk, hogy Fülöp Elemér megtalálta elveszettnek hitt jó formáját.

Eredmények

 

Beszámolót írta: Gyozsán Zoltán