Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115980
Facebook

Hédl Ferenc verseny 2014

Hédl Ferenc egyéni szektorlabda verseny: 3 komlói érmes helyezés (09.07)

Az NB I-es forduló után, vasárnap a Hédl Ferenc Emlékversenyen vettek részt első osztályú csapatunk tagjai, kivéve Takács Zoltánt, aki hazautazott. A 32 fős mezőny erősnek volt mondható, minden osztály képviselte magát. A szegedi egyéni versenyen Fülöp ezüstöt, a II. osztályúak mezőnyében Major aranyat, Balla ezüstöt nyert.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A négy 8 fős csoportba osztott játékos, csoportmérkőzéseken döntötte el, hogy végül melyik végső helyekért fognak küzdeni két négyes csoportban. A csoportok első két helyezettje az 1-8. helyért játszott, a 3.4-ik helyezettek a 9-16. helyért játszottak és így tovább. Jó formában kezdték ezt a szakaszt a komlóiak, Fülöp és Major veretlenül nyerte meg a csoportját, Szendrey 2. helyen jutott be a legjobb 8 közé – micsoda remek kezdés! Balla Anti lassabban került formába, a 4. helyen végzett csoportjában. A 9-16. helyért már eredményesebb volt, a helyosztón a 10. helyet szerezte meg – ami azt jelentette, hogy a II. osztályúak mezőnyében 2. helyen végzett. Az első 8 helyért – csakúgy, mint a többi helyezésekért – két részre osztották a bejutókat, a 4-es csoportok azonos helyezettjei helyosztón döntötték el a végső sorrendet.

A sorsolás szeszélye a legjobb 8-ba jutó 3 komlóit azonos 4-esbe szólította. Itt Major lendülete elfogyott sajnos, 1 pontjával 4. lett a csoportban – de milyen erős csoportban (!) – a helyosztón pedig a ranglistán 3. Testvériség-játékossal szemben gól gazdag mérkőzésen 5:4 arányban alul maradt – de így is ő lett a legjobb II. osztályú játékos a megszerzett 8. helyével. Szendrey Tibi a csoportmeccseken nem érezte a kaput, ezért „csak” 3. lett. Az 5. helyért viszont már az eddig kimaradt helyzetek bementek, Horváth Imre elleni 5:0 5. helyet ért.

Fülöp mentette át egyedül a selejtezőbeli formáját, megnyerte a csoportot Szili és a komlói csapattársak előtt. A döntőben egy igazán fordulatos, színvonalas, izgalmakban bővelkedő mérkőzésen Lukács Viktor 4:3-ra legyőzte Elemért, akinek most be kellett érnie a dobogó 2. fokával.

Mindent egybe véve igen sikeres egyéni versenyen vagyunk túl, hiszen mind a négy játékosunk az első 10-ben végzett úgy, hogy hárman érmes helyezést értek el, sőt, Major bizonyult a legjobb II. osztályú versenyzőnek. Jó hangulatban telt a hazaút, bár azért még szóba kerültek az előző napi NB I-es forduló pillanatai. Jó felkészülés volt ez a közelgő Egyéni OB-ra.

Eredmények