Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 117427
Facebook

Hédl Ferenc Emlékverseny 2015

Szép eredményeket értek el gombosaink a Hédl Ferenc Emlékversenyen (09.13.)

Mindhárom komlói versenyző (Fülöp, Szendrey, Major) a legjobb 8-ba jutott, Major 6. helye aranyérmet ért a II. osztályúak mezőnyében.

Gyozsán Zoltán beszámolója:

A szeptember közepi szegedi hétvégén, az NB I-et követő játéknapon a Hédl Ferenc Emlékversenyre került sor. Az egyéni verseny mezőnye 36 fős volt, NB I-es csapatunkból most Szendrey, Fülöp és Major volt megtalálható a nevezettek között.

Végre sikerült elkerülni, hogy a 3 komlói a verseny első szakaszában egy csoportba kerüljön. Ezt jó és eredményes játékkal hálálták meg a baranyai gombozók, mindegyikük bejutott a legjobb 8 közé. Fülöptől és Szendreytől ez egyértelmű elvárás is volt, Majortól viszont ismét bravúrt láttunk, hiszen veretlenül nyerte meg azt a csoportot, ahol két I. osztályú vetélytársát, Szatmárit és Kisst is sikerült maga mögött tartania, ami utóbbinak a 9-16 közötti folytatást jelentette. A rendezők a csoportmérkőzéses lebonyolítást választották a 8 között is. Az erős mezőnyben igen kiélezett mérkőzések zajlottak, sokszor csak nüanszokon múlott, hogy ki hol végez, ki melyik végső helyekért játszhat. Az elődöntőben Fülöp balszerencsés vereséget szenvedett Pákaitól, így a bronzmeccsen vigasztalódhatott, ahol le is győzte a rutinos egykori csapattársát, Tyukodit. Szendrey csoportjában elképesztő izgalmak közepette 3. lett, így azonban „csak” az 5. helyért indulhatott már harcba, azt meg is szerezte csapattársa, Major ellen. Utóbbi számára kiemelkedő eredmény a 6. hely, Istvánnak minden évben sikerül legalább egy versenyen ilyen előkelő helyen végeznie, de egy koncentráltabb versenyzéssel akár meg is nyerhetne egyszer egy ilyen viadalt. Mostani 6. helye különösen értékes, mivel maga mögé utasított I. osztályú játékosokat, így övé lehetett az aranyérem a II. osztályúak között.
 
A verseny egyben az egyéni VB három versenyből álló kvalifikációs sorozatának utolsó állomása volt. Büszkeséggel tölti el klubunk minden játékosát az a tény, hogy kiemelkedő teljesítményével Szendrey Tibor és Fülöp Elemér kivívta a jogot a VB-n a magyar válogatottban való szereplésre és egyben az egyéni VB-n való indulásra. Örömünk nem lehet teljes, mivel Elemér sajnos nem tud részt venni a világbajnokágon, Tibornak viszont sok sikert kívánunk a nemzetközi megmérettetésben.

Eredmények