Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 115983
Facebook

Fesztivál Kupa

Fülöp és Balla ezüstérmeket hozott Szegedről (07.27-07.28)

A szegedi Fesztivál Kupán Fülöp Elemér a főversenyben 2., ugyanitt Balla Antal 6., a II. osztályúak mezőnyében viszont 2. lett.

A nagy hagyományokra visszatekintő Fesztivál Kupa idén a XXI. alkalommal került megrendezésre a Tisza parti városban. A hatalmas hőség (ekkor volt idén először 40°C közelében a hőmérő) ellenére szép számban álltak a versenyzők asztalhoz.    A 33 nevezett között most hárman képviselték a DÖKE Komlót, az egyéni ranglistát vezető Fülöp Elemér valamint Balla Antal és Major István.

A kétnapos verseny szombati játéknapján a főverseny csoportmérkőzéseit és a nyolcad döntőt játszották le. A három csoportból az „A” jelűben Fülöp imponáló magabiztossággal, veretlenül végzett az élen igazolva azt, hogy nem véletlenül bérelte ki a ranglista első helyét. A „C” csoportban Balla és Major változó formában játszott, ami azt eredményezte, hogy előbbi bejutott a legjobb 16 közé, míg utóbbi éppen csak lemaradt onnan. Balla játékát jól jellemezte, hogy bravúr győzelmek mellett becsúszott 1-2 nem várt pontvesztés. A 8 közé jutásért vívott párharcokat Elemér és Tóni is kettős győzelemmel nyerte meg.

Vasárnap, a legjobb 8 mezőnye körmérkőzésekkel döntötte el a végső helyezéseket. Az izgalmasan alakuló játéknap komlói szemszögből drámai fordulópontját Fülöp Lukács Viktor elleni mérkőzése jelentette, ahol Elemért nagy küzdelemben legyűrte fővárosi vetélytársa, így első és utolsó veresége azt jelentette, hogy most meg kellett elégednie a 2. hellyel. A győztes a végül a nyolcas döntőt veretlenül letudó, kirobbanó formában játszó Lukács Viktor lett. Balla Antal itt már szerényebben gyűjtögette a pontokat, de így is az igen előkelő 6. helyen végzett, ami igazán tiszteletre méltó eredmény. A ráadást a különös módon megszervezett II. osztályú rájátszásban elért 2. hely jelentette. Major a II. osztályúak mezőnyében most nem tudta átlépni a saját árnyékát, így nem érte el a dobogós helyeket.

Összességében egy jól szervezett versenyen, meglepő módon légkondicionált helyiségben, a hőség ellenére is jól esett a játék a résztvevőknek. Örülünk, hogy nem szakadt meg a komlói gombozók érem és serleggyűjtő hagyománya most sem. Már csak azt kívánjuk, hogy a soron következő szegedi látogatás is hasonlóan sikeres legyen szeptember közepén, amikor az NB I. 3. fordulója lesz.

Gyozsán Zoltán      
 

Eredmények