Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116013
Facebook

Érem nélküli szektorlabda OB

Ilyen is rég volt: érem nélkül tért haza a DÖKE az egyéni szektorlabda OB-ról (10.05-10.06)

Meglepően gyengén muzsikáltak a komlói résztvevők az idei szektorlabda OB-n. Sikerként csak Szendrei 6. helyét jegyezhettük fel, bár valószínűleg a rekorder nyolcszoros korábbi győztes ezzel a teljesítménnyel nem elégedett.

 

Gyozsán Zoltán beszámolója:

Október első hétvégéjén, Budapesten került sor az idei Egyéni Országos Bajnokságra. A verseny példátlanul és nem túl komfortosan az NB II-es csapatbajnokság 2. fordulóját követő hétvégén rendezték meg, így a Komlót most csak az NB I-es kezdőcsapat (Fülöp, Szendrei, Balla, Major) képviselte. A versenyre 77-en neveztek, így szokás szerint az idén is az OB volt a legrangosabb esemény, szinte a teljes élmezőny itt volt.

Az új, 2012-ben debütált rendezési módban, az I. osztályú játékosok csak a 2. szakaszban léptek pályára a döntőbe jutást jelentő helyekért. Már az első kör komoly veszteséget hozott komlói szemszögből, amikor a rutinos Balla Antal elvérzett a selejtezőcsoportjában, hihetetlen balszerencse kellett ehhez. Major István viszont pontveszteség nélkül jutott be a következő körbe. A nap bomba meglepetése, hogy a második körben pályára lépő Fülöp Elemér nem tudott bejutni a legjobb 20 közé. Ugyan egyáltalán nem nevezhető gyengének az a csoport, ahová került, de Elemér oldott meg már ennél nehezebb feladatokat is. Elképesztő pechsorozat volt ez, most a jobbnál jobb helyzetek sem mentek be, de előfordul olyan is, ami csak nagyon ritkán, Elemér többször is hibázott, amelyeket most kihasználtak az ellenfelek. Végül a 6 fős csoport 4. helyén végzett Fülöp, de olyan mérleggel, hogy nem került be a még továbbjutó két 4. helyezettbe. Ugyanígy járt ebben a szakaszban Major is.
Eközben Szendrei javuló játékkal megnyerte csoportját a 2. szakaszban. A 20 közötti 3 mérkőzését győztesen vívta meg Tibor, kétséget sem hagyva a felől senkiben sem, hogy helye van a legjobb 10 között ezen a versenyen. Naná, mondhatjuk, elvégre ő a 2. helyezett az aktuális ranglistán.

Vasárnap Major a II. osztályúak mezőnyében már az első szakaszban kiesett. Az állva maradt egyetlen komlói versenyző, Szendrei Tibor volt, aki a legjobb 10 igen erős mezőnyében elvesztette szombati lendületét, és most csak a 6. helyig jutott. A versenyt a gyakran az élmezőnyben végző, a verseny előtt a ranglistán 7. helyezett, szegedi színekben versenyző Pákay György nyerte meg.

Igen sokáig susognának a lapok a komlói gombfoci krónikás könyvében, ha visszalapoznánk addig a fejezetig, amíg a legutóbbi hasonlóan gyenge szereplést megtaláljuk. Amúgy sem szokás felénk mostanában egyéni versenyről serleg és érem nélkül hazatérni, de most megesett ez. Még ennél is régebben volt olyan, amikor ugyanez OB-n történt meg. Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani ennek a nem túl sikeres eredménysornak, ez is csak azt bizonyítja, hogy a mi játékosaink is hús-vér emberek, tudnak hibázni. Azt gondolom, idejében jött apró figyelmeztetés ez, hogy nem szabad teljesen elaludni csapatunk tagjainak a november 9-iki, hazai pályán rendezendő utolsó NB I.-es bajnoki fordulóra, a 10 pontos előny ellenére sem.    

Eredmények