Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116818
Facebook

A szakosztály

 

  • Mi a célja a szakosztálynak?

A szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása kulturált, egészséges körülmények között. Arra törekszünk, hogy a legnépszerűbb sportág - a futball - szeretetét felhasználva a gyermekek és felnőttek egyaránt, a számukra vonzó foglalkozásokon, játékos körülmények között, szinte észrevétlenül fejlesszék képességeiket és személyiségüket egyaránt.

 

  • Mi a tevékenység tartalma és a terjedelme?

Az asztali-labdarúgás egy olyan sportág, amely elsősorban önismeretre, önfegyelemre tanít. A játék során a versenyzők ügyességi feladatokkal szembesülnek, miközben 10-20 másodpercenként döntést kell hozniuk arról, hogy a számos kínálkozó variáció közül a képességeiknek legmegfelelőbb megoldást válasszák ki. Egy játékos a mérkőzés folyamán sorozatosan szembesül döntései következményeivel, melyek értékelésére szintén csupán másodpercek állnak rendelkezésére. Játék közben gyors egymásutánban váltakoznak a sikerélmények és kudarcélmények, melyeket azonnal fel kell dolgozni. Minden korosztály részére lehetőség van a szabadidős szórakozástól a verseny -sportig a játék művelésére. Országos szövetséggel rendelkező sportágról van szó, melynek csapat és egyéni versenyei, valamint tömegsport rendezvényei vannak.

 

  • Mi volt eddigi tevékenységük eredménye?

1975-ben kezdtük ezt a stratégiai játékot játszani. Számtalan általános és középiskolás diák tette próbára képességeit körünkben. Az eltelt évek során egyéni versenyeken Országos Bajnoki Cím, érmes és döntős helyezések, az OB.I. osztályú csapatbajnokságokon eddig 5 alkalommal bajnoki cím, 2 ezüst és 1 bronzérmes helyezés volt a legjobb eredményünk továbbá 2 bajnoki címet szereztünk Páros Országos versenyeken. A szakosztálynak jelenleg több  Európa és Világbajnoka van, klubunk színeiben versenyez a 2012. évi egyéni világbajnok, Szendrei Tibor, valamint Fülöp Elemér és Takács Zoltán, akik a válogatottban is sikeresen szerepeltek.

 

  • Hová szeretnének eljutni?

Országos csapatbajnokság megnyerését követően a következő években is dobogón szeretnénk maradni. Ha lesz rá mód a nemzetközi szereplés biztosítása a legjobbaknak. Rövidtávú célunk a városi bajnokság újra indítása, melynek keretében a sportág utánpótlását szeretnénk biztosÍtani.