6. bajnoki cím

Sikeres címvédés: a DÖKE Komló 6-szoros  NBI-es szektorlabdabajnok (11.09)

2013. november 9. egy emlékezetes dátum lesz a komlói gombfoci históriás könyvében. A már amúgy sem kevés 10 pontos előnyt 16 pontosra hizlalva, utcahosszal nyerte meg az idei csapatbajnokságot a baranyai élcsapat, mellyel immár 6. bajnoki címüket szerezték meg.


Gyozsán Zoltán beszámolója:

Derűs nap várta a novemberi reggelen a gombfocizók első osztályú mezőnyét Komlón. Két év távollét után, a Közösségek Házában a korábbi felújítás után először került sor versenyre a jól megszokott helyszínen. A rendező kicsit aggódott, hogy miképp is fér majd el a 16 pálya a színpad nélküli nagyteremben, de a kezdésre végül minden a helyére került. Helyet kapott a tavaly alapított Vándor Kupa is, melynek Komlón tartása volt az elsődleges célja a hazai csapatnak.

A címvédő komlóiak jó formában kezdték a játéknapot, három, a tabella alsóbb régiójába tartozó csapat ellen magabiztos, határozott győzelmek születtek (sorrendben: - ESE 8:0, - Szeged II 7:1, Józsefváros II 6:2). A 4. mérkőzésen már a későbbi bronzérmes Kecskemét ellen állt helyt csapatunk kiválóan, 7:1 arányú győzelemmel a bajnoki cím már elérhető közelségbe került. Az 5. forduló előtt azt állapíthattuk meg, hogy újabb győzelem esetén a vetélytársak eredményeitől függetlenül bajnokká válik csapatunk. Ehhez a hibátlan eredménysor mellet az is hozzájárult, hogy legfőbb riválisunk, a Testvériség 4 pontot vesztett 2 döntetlenjével. A jó erőkből álló Szeged I sem tudta Fülöpéket megállítani, az 5:3-as győzelem után már elkezdtek gratulálni az ellenfelek. A folytatásban is megmaradt a lendület: a Mundiál (6:2) és a Vác (5:3) ellen már 7 meccsesre nyúlt a győzelmi sorozat. A Józsefváros I elleni vereség (2:6) bőven belefért: ne feledjük a 36 mérkőzéses bajnoki sorozatban ez volt a komlói gombozók második veresége! És egyben az utolsó is. A végén a tavalyi után idén is 2. helyen végző Testvériség csapatát is 5:3 arányban múlták felül a baranyaiak! A játéknap folyamán arra is volt lehetőség, hogy kezdőcsapatunkon kívül Takács mellett az idei évben nagyot fejlődő Trischler Róbert is többször asztal mellé álljon. Robi nem illetődött meg az NB I. légkörétől és eredményes játékkal vette ki részét a bajnoki címből.


         
 

A 2013. évi bajnok DÖKE Komló csapatának tagjai: Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Balla Antal, Major István, Takács Zoltán, Trischler Róbert. Szakosztályvezető: Gyozsán Zoltán.

A csapat tagjai önfeledten ünnepelték meg az újabb megérdemelt bajnoki címet.

 

Pillanatképek:

  • Balla támadást indít

 

  • Fülöp kapura lő

 

  • Major középre játssza a labdát

 

  • Szendrey készül kirúgáshoz

 

  • Takács Zoltán bedobással hozza játékba a labdát

 

  • Trischler bedobáshoz készül


Az idei évben még a hagyományos egyéni versenyeken (Mundiál Kupa, Tízek Bajnoksága, Palota Kupa) tervezzük a részvételt.