Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 116816
Facebook

Gombfoci DÖKE Kupa

2010.05.23.
DÖKE Kupa: Fülöp Elemér révén a 3. helyért járó serleget sikerült itthon tartani

Már-már szokásosnak nevezhető a hazai pályán a vártnál gyengébben teljesítő komlóiak botladozása. Újfent udvarias vendéglátóknak bizonyulva az elmúlt egyéni versenyekhez képest szerényebb eredménysort mutattak fel a DÖKÉ-sek.

Valószínűleg nem volt szándékos, hogy a versenynaptárat összeállítók Pünkösd vasárnapra tették a komlói DÖKE Kupát. Az idei tendencia folytatódott, most is csak – a korábbi években jellemzőnél jóval kevesebb – 28 versenyző nevezett a versenyre. Mivel a hazaiak 10, a józsefvárosiak 8 versenyzővel képviseltették magukat, már majdnem háziverseny jellege lett a tornának – de gyorsan hozzáteszem, hogy a ranglista élmezőnye szép számban képviselte magát, megadva a színvonalat a versenynek.

Az első szakaszban 4 db 7 fős csoportban kezdtek a játékosok, az első 2 helyezett a 8-as döntőben mérkőzött a legjobbnak járó serlegért valamint a Tízek Bajnoka pontokért. A folytatásban a maradék 20 versenyző is játékban maradt egy helyosztó erejéig, ahol a vigaszág serlegeket és érmeket a 9-10-11. helyezettek szerezhették meg. A 8 közé Balla, Szendrey és Fülöp jutott be a hazaiak közül, ahol a folytatásban két 4-es csoport alakult, és vitték magukkal a csoportbeli egymás elleni eredményeket. Az egyik ágon Szili és Szatmári megelőzte a lendületet vesztő Szendreyt és Ballát, így előbbiek az elődöntőbe jutottak, míg a két komlói az 5. és 6. helyen osztoztak. A másik ágon Fülöp jól játszva végzett az első helyen, de sajnos a döntőbejutásért megtorpant, a jó napot kifogó és koncentráltan játszó Szatmári Tamással szemben. Elemér a bronzmeccsre összekapta magát és Körmendi ellen aratott 3-0-s győzelmével megszerezte a 3. helyet. A döntőben a jó formába lendülő, egyre jobban játszó Szili Balázs 3-0-ra legyőzte Szatmári Tamást 

A DÖKE Kupa végeredménye a következő:
1. Szili Balázs (Józsefváros)
2. Szatmári Tamás (Testvériség)
3. Fülöp Elemér (DÖKE Komló)

A helyosztókon Takács és Trischler a középmezőnyben, Major gyenge napot kifogva ennél is hátrébb végzett. Az utolsó 4 helyért a három kaposvári DÖKÉ-s Steller, Kelemen és Bíró, valamint a versenyre csak ritkán eljutó Sinkovits küzdött a komlóiak közül.

A jó hangulatú versenyen fájó, de igazságos eredmény született, jó lenne a jövőben megtörni a hazai átkot és minél jobban szerepelni, kihasználva a hazai pálya előnyét.  
 

2010.05.31.         Gyozsán Zoltán