Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72884
Facebook

Szilvásvárad Maraton

Szilvásvárad Maraton (2012.05.27)

2012.május 27-én került sor az idei TOP MARATON sorozat első futamára a nevezetességeiről híres Szilvásváradon a "Bükk központjában".
Kíváncsian vártuk, hogy a hosszas esőzések után milyen pálya és időjárási körülmények várnak bennünket. Szerencsékre az eddigi legszárazabb Szilvásvárad Maratonon vehettünk részt, ugyanis északi országrészünket messze elkerülték a heves déli viharok, zivatarok.
A kellemes nyári időjárásnak köszönhetően közel 1300 nevező vágott neki a 39-70 és 117km-es távoknak különböző kategóriákban.
DÖKE színekben egyedül indultam, de az Angliában dolgozó Farkas Richárd barátom elkísért az új 29"-os bringájával.
A pálya meglehetősen gyorsnak mondható a nagy szintkülönbség ellenére is, a jó időnek és sok pornak köszönhetően pörgős esemény volt az általunk bevállalt 70 km megtétele.
Különösen izgalmasnak indult ahogy 1300 mountainbike-os egyszerre vág neki a Szalajka völgy keskeny országútjának egészen az első 14km-es emelkedő tetejéig. (8perc telt el mire áthaladtunk a rajtkapun!!!)
Utána már széthúzódott a mezőny... velünk egyetemben.
A következő nagy mászás a Bánkúti sípálya tetejéig következett az ún. Ördögoldalon át, ami még a Zengő meredek emelkedőjét is lepipálta. Ezután jött az első görcs a lábaimban a nagy emelkedő után, amelynek köszönhetően a 40. km-től végigszenvedtem a táv. 2.felét egészen a célig.
Mindezek ellenére nagyon jó pálya, időjárás és szervezés fogadott bennünket.Gratula a rendezőknek!
Végül is középmezőnyben a 107. helyen fejeztem be a versenyt 4:12 perc nettó idővel a master ffi kategóriában( na azért bő 1:15percre lemaradva az első helytől!!)
Farkas Richárd (Rigó) barátom nagyon jó 3:45 perc nettó idővel a 60.helyen végzett (respect)
Következő TOP MARATON állomás, remélhetőleg több DÖKE taggal: DUNA MARATON Visegrád!!

Eredmények

Képek