Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72908
Facebook

Szászvár Pokla Hillclimb verseny 2014

Szászvár Pokla Hillclimb verseny (04.26)

2014. április 26-án szombaton rendezte meg Szászvár Nagyközség Önkormányzata és a DÖKE közösen azt a hagyományteremtő mountain bike versenyt, amilyen még soha nem volt a régióban. 

A versenyzők a szászvári strand bejáratától egyenként indultak és - felkészültségtől függően -  három különböző távon csak felfelé haladva kellett elérniük a célt. A különlegesség az volt, hogy csak a legrövidebb táv haladt szilárd burkolaton, a többi földes úton és erdei talajon. A versenyzők dolgát nagyban nehezítette, hogy a majdnem egy hétig tartó esős idő sok helyen sártengerré változtatta az utat, amibe beleragadt a kerékpár és ha leszállt a tulajdonos tolni, akkor ő is.

A három táv 2km, 3,5km és 6,5km volt, utóbbi szintkülönbsége több mint 400m volt. Sok helyen még száraz talajon is nagyon nehezen tekerhető a meredekség miatt.

Ez pálya minden távon komoly kihívást jelentett a hét kategóriában összesen 40 versenyzőnek. A szervezők a lelkesedést látva jövőben is szeretnék ezt a versenyt megrendezni.

Eredmények


Miklós Zsolt István tollából egy testközeli beszámoló:
"A szászvári pokol, nem is maga a pokol!!!
Szászvár népe megmozdult szombaton. Vagy legalábbis a sportszeretők mindenképp. A reggeli vizuális időkép nem sok jóval kecsegtetett mikor útra keltünk az egykori bányász településre. Elmélkedés folyt arról, hogy vajon esni fog-e, és ha igen mennyi. Végül az időmúlásával tisztult az ég, a versenyközpont pedig megtelt sportolni vágyókkal. A szervezők kitettek magukért, mivel gondoltak a résztvevők családjaira is. Számukra kézműves sátor, s különböző ügyességi feladatok voltak tetszés szerint.
A futók rajtjára 10 órakor került sor, melyen kicsik, nagyok fiúk, lányok, egyszóval mindenki rajthoz állhatott a különböző távokon. És Szászvár pokla mennyire volt pokol? Nehéz szavakba önteni, de annyi biztos, hogy aki felért a csúcsra, és visszatért a célba, nem bánta meg. A sok mosoly elárulta, hogy élvezhető a pálya a sok sár ellenére. A bringások délután egy órától rajtoltak a Dobogó felé, természetesen itt is kategóriánkénti, és távonkénti rangsorolás volt. A legmerészebbek hősiesen megküzdöttek a sárral, lenyírt fűvel, heggyel, és minden mással (versenyen kívül lefelé szinte természetesnek mondható, hogy páran barátságot kötöttek az anyafölddel…)
Az eredményhirdetés után meglepően sokan maradtak a strandon, s ez a szervezés, és a szervezők érdeme, hisz az elégedett versenyző nem rohan el, marad, beszélget, tapasztalatot oszt meg, no és persze megkérdezi: Jövőre ugyanekkor ugyan itt?
Respect Szászvár Hillclimb!"Néhány versenyzői komment:

Bede-Mihály Mónika: "Nagyon szuper napot töltöttünk el a szászvári strandnál. Az iszap egyébként is jót tesz a bőrnek. Megpróbáltuk élvezni a dombokat és pózerkodásból is jelesre vizsgáztunk. Le a kalappal aki bringára (is) vállalkozott, nagyon kemény terepen kellett felküzdenie magát.
Köszönet a szervezőknek, kitettek magukért - nagyon jutányos (futás ingyen) árú verseny volt, rengeteg szórakoztató gyerekprogrammal, kedves frissítőpontosokkal, remek szakáccsal, jó kajával... Jövőre is megyünk - na jó, akkor is ha akkor már nem ingyenes lesz..."


Vidák Sándor (szervező, versenyző): "Mindenkinek szeretném megköszönni a részvételt, a sok segítséget, és a felajánlásokat! Jó, hogy sok versenyző a pálya állapota ellenére eltökélten teljesítette a távokat, remélem találkozunk legközelebb is!"

Dobos Éva: "Nagyon jól éreztem magam nálatok, és köszönöm, hogy a rajt előtt még nevezhettem."

Kerekes Bukta: "Űber szuper volt minden,köszi!Lesz holnap is?"

Kiss András: "Köszönöm szépen én is. Nem gondoltam, hogy 2. leszek  Szuper volt minden!!"

Csörnyei Csabáné: "Nagy gratula minden résztvevőnek, kerékpárosnak és futónak egyaránt! Igazi teljesítmény volt mindenkitől. Köszönet a szervezőknek is, nagyon jó szervezés volt, "pokoli" jó verseny volt!!!"

Nagy Ferenc: "Gratula minden résztvevőnek , rendezőknek, jó volt minden!"

Szilárd Ferenc: "Nagyon jó kis helyi kezdeményezés volt, jó hangulatban, kitűnő szervezéssel, reméljük lesz folytatás. Érdekessége és különlegessége a versenynek az, hogy aki a hosszútávot választotta akár futva akár kerékpárral, minden teljesítő elmondhatja, hogy a Dobogó tetején állt!"

Dr. Ember Ágoston: "Gratulálok a szervezéshez Sanyi! Köszönjük. Remélem hagyományteremtő lesz! Illetve lett."

Barabás Barna: "Le a kalappal a szervezés (szervezők) előtt! Gratulálok! Remélem mostantól minden évben megrendezitek a sikerre való tekintettel! Simán átjött a Top Maraton sorozatokon lévő színvonal, csak kisebb léptékben."

Farkas Balázs: "Jövő hétvégén is lehetne egy ilyen."

Róna Ágnes: "Hiper-szuper volt! Köszönöm mindenkinek!"
Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=B9JSGAuZyWg

Képek:
https://www.facebook.com/events/192716887605434/?fref=ts
https://drive.google.com/folderview?id=0B7WhKxZJ0JthLXExdTVEcjM3c1E&usp=sharing