Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72904
Facebook

Nyugat-Maraton Kupa II. forduló

Herend - Nyugat-Maraton Kupa II. Forduló (08.18.)

A Nyugat Maraton kupasorozaton Herend adott otthont a második fordulónak, melyen a DÖKE MTB Szakosztályból Nagy Ferenc vett részt.

Nagy Ferenc beszámolója:

Kíváncsian vártam a Nyugat maraton kupasorozat herendi állomását tekintettel arra, hogy még nem jártam ezen a helyen és a környéken sem bringáztam. Kora reggel már tele volt montisokkal a Herendi Porcelánmanufaktúra melletti parkoló és a rajt-cél terület.

Sátrak, molinók, kiállítók, szervíz minden megtalálható volt ami kell egy maraton rendezvényhez.

A 75 km-es középtávot választottam, mivel csak 1200 m szint volt kiiírva gondoltam ez jól fekszik nekem.

Összesen kb. 270 induló állt rajthoz a vasárnapi napon.Legelőször a hosszútávosok majd 10:45kor mi a középtávon majd 11kor a rövidtávosok indultak.

Motoros és terepjárós felvezetés majd indulás a hegynek!

Sikerült az első 7 km-en az abszolút első 10ben tartani magam, meg is lepődtem rajta.. majd éreztem hogy itt ez sok lesz és az első 15ben folytattam az utat tovább. Úgy 15km után egyre jobban bemelegedtem, tetszett a pálya, gyors sodrós kavicsos utak, tempós felfelék tényleg hibátlan volt az egész.

Az első baki 30km-nél következett: hatalmas durranás és defekt hátul... na mondom megint... semmi gond gyors csere, új belső be, bringa összerak, persze folyamatosan elmegy a tömeg...nincs gond még van bőven 45km vissza, mehetünk tovább.. sajnos a következő lefelén a rendezők igen gyengén jelölték ki a lekanyarodást így ezt elvétettem akárcsak a tehén és bikacsordánál szembejövő kollégák is.. együtt visszamentünk nyomás tovább.

Jöttek a híres gázlók hatalmas élvezet volt a vizeken áttekerni. 45km után elérve Városlődöt ismét durranás, hát mondom "Ilyen nincs!", de mégis van.. szétszállt a külső, kijött a belső gumi... sajnos kénytelen voltam abbahagyni a versenyt és a defekt megjavítása után országúton visszatalálni Herendre!

Eredmény : Nagy Ferenc DNS - sajna ilyen még sosem történt velem.

Amúgy gratula a szervezőknek! Remek hangulat, jó időjárás, jó pálya. A pálya kijelölést még javítani kell!

Következő futam Balatonfűzfőn lesz, október elején, amelyre remélem többen is megyünk a szakosztályból.