Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 72916
Facebook

Nyugat Maraton Kupa eplényi futam 2014

Két dökés montis vett részt a Nyugat Maraton Kupa sorozat Eplényi Futamán (05.31)

Május 31-én került megrendezésre a Nyugat Maraton Kupa sorozat Eplényi Futama, melyen a Mikrobike MTB szakosztáylból Péter Norbert és Péter Tamás vett részt.


Péter Tamás beszámolója:

A Mikrobike MTB szakosztályból ketten vágtunk neki a maraton verseny rövidtávjának, ami a megszokottakkal ellentétben most 45 km volt. A verseny előtti változékony időjárás bizonytalanná tette, hogy vajon milyen körülmények között vágunk neki a választott távunknak. Kora délelőtt érkeztünk meg a maraton helyszínére, az eplényi sípályához, ahol már számos versenyezni vágyó készült a megmérettetésre. A rajtszámaink és a rajtcsomagunk átvétele után magunkat és a bringáinkat hoztuk versenyre kész állapotba. 11 óra előtt a rajtvonalon sorakozva,pár jó tanáccsal ellátva egymást vártuk az indítást.

Az első szakasz egy elég könnyen teljesíthető, de meredek betonos emelkedővel kezdődött, ami felvitt a gerincen kezdődő erdei szakasz elejére. A távunkon végig kísértek minket a változatos bakonyi táj kemény emelkedői, hangulatos és élvezhető downhill-os részei és persze köves, betonos és néhol dagonyásan sáros útjai. Mindketten felkészültségünk és legjobb tudásunkhoz mérten teljesítettük a versenyt, szerencsére minden problémától mentesen. Délután 1 óra után értünk célba, számunkra igen jó eredménnyel: a kategóriánkban induló (rövidtáv férfi master 1)  ötven versenyzője közül Péter Norbert 2 óra 23 perccel a 20. helyen, Péter Tamás 2 óra 06 perccel a 9. helyen végzett.

Nagyon tetszett; jó pályajelölés, frissítés és rendezés jellemezte a maratont, így legközelebb is képviselni szeretnénk a szakosztályunkat a versenyeiken.