Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 42147
Facebook

Sikonda Wellness kupa 2013

III. helyezés a Sikonda Wellness Hotel Borbála Kosárlabdakupán (12.08)

47 pontot átlagolva, a legutóbbinál kissé jobb teljesítménnyel előrukkolva szerepelt kosárlabdacsapatunk, a december 8-án megrendezett Sikonda Wellness Hotel Borbála Kupán.

Tóth Márió beszámolója:

A csapat az első mérkőzését a legnagyobb esélyesnek vélt O-Fans csapatával játszotta. A találkozó első része szorosnak volt mondható. Jól kezdett a DÖKE, partiban tudtunk maradni ellenfelünkkel. A második játékrészre azonban kijött a csapatok közötti különbség, és így megérdemelten győzött az ellenfél. A vereség ellenére, jól helyt állt egyesületünk válogatottja, és sok pontot dobott az erős O-Fans játékosainak. A végeredmény: 65:42

A Fanatic elleni második mérkőzésünk rendkívül hasonló volt az elsőhöz. Az első félidő szintén szoros volt, jól tartottuk magunkat, amivel kicsit meg is leptük talán ellenfelünket. A második félidőre jött ki ezen a találkozón is a két csapat közötti differencia. A Fanatic játékosai között szerepelt több magasabb játékos is, akiket ügyesen ki is tudtak használni. Azonban itt sem kellett búslakodnunk, hiszen tisztesen helyt tudtunk állni. Mérkőzéseink közül, itt született a legtöbb pont, összesen 112. A végeredmény: 63:49

Számunkra a kupa záró mérkőzése a nagy tapasztalattal bíró Takarékszövetkezet játékosai ellen zajlott. Meglepően rosszul sikerült kezdenünk ezt az összecsapást. Az ellenfél nyitott kosárral, aztán dobott rá újabbakat is, mire aztán megérkezett az első válasz. Az első félidő elejének sokkját feldolgozva, sikerült a játékrész végére felhoznunk magunkat, sőt a vezetést is átvettük. A második periódusban sikeresen támadott a csapat, előnyünket is növelni tudtunk, aminek köszönhetően a mérkőzés végére kialakult egy tízpontos különbségű siker.
A végeredmény: 52:42

A kupát megnyerő csapat kiléte ezúttal is a végén, a Fanatic - O-Fans játszmán dőlt el. Az összecsapás remek végszója volt a napnak, hiszen izgalmas csatát, szoros mérkőzést adott a nézőknek. A Fanatic csapata megbosszulta a múltkori vereségét, és felül tudott kerekedni az O-Fans gárdáján. Ennek köszönhetően ezúttal a Fanatic lett a bajnok, a képzeletbeli dobogó második helyére pedig az O-Fans állhatott fel.

  • A kosárkirálynő a második helyezett O-Fans játékosa, Csertán Marianna lett, magasan megelőzve hölgytársait.
  • A kosárkirály ezúttal is csapatunk legmagasabb játékosa, Nagy Norbert lett, aki 87 ponttal ülhetett fel királyi trónjára.

 

További képek a DÖKE Facebook oldalán ITT tekinthetőek meg.