Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Látogatottság
Tartalom találatai : 42469
Facebook

Korábbi híreink 2011

DÖKE-kosárkupával zárult a 2011. évi amatőr-kosárkupa sorozat

Március 12-én a DÖKE-kupa nyitotta a szezont, és december 10-én DÖKE-kupa zárta a 2011. évi amatőr kosárlabdakupa-sorozatot Komlón. A december 10-i kosárkupa igen jó hangulatban telt, 4 csapat részvételével. Beszámolóvideó.

Harmadik helyen zárta a DÖKE csapata a Borbála kupát (11.26) 

Az amatőr kosárlabdakupa-sorozat újabb állomása november utolsó hétvégéjén került megrendezésre a Sportközpontban. A nevező csapatok száma a korábbi kupákhoz képest igen csak visszaesett, ugyanakkor a DÖKE kosarasai ezúttal is képviselték az egyesületet. A megjelent csapatok körmérkőzéseket játszottak egymással. A kupa kimondottan jó hangulatban telt, a megjelent csapatok barátságos hangulatú mérkőzéseket játszottak. A DÖKE csapatát a Takszöv majd az O-Fans csapata is legyőzte, így a dökések a dobogó 3. fokát szerezték meg.
 

Agro-Zselic kosárkupa (10.22)

A DÖKE lelkes kis kosárcsapata 4 mérkőzést játszott a Sportcsarnokban az Agro-Zselic kosárkupa keretében. A csapat a félidőkig valamennyi csapattal szoros meccset játszott, azonban a cserék hiánya igen csak megmutatkozott a 2. félidőben, és ez által a végeredményben is. Beszámoló

Elmarad a kosárlabdagála (10.15.)
A DÖKE kosárlabda-szakosztálya június 6-án hirdette meg a 2011 perces kosárlabdagálát. A rendezvényre a nevezési díj kedvezőbb volt, mint az utóbbi 5 évben valaha - különösen előnevezés esetén. A rendezvényre 22 fő regisztrált, és 10 fő regisztrációja volt érvényes (ők a nevezési díjat is befizették). A végső nevezési határidő 2011.október 14-én lejárt, további nevezésre nincs lehetőség! Figyelembe véve a nevezők rendkívül alacsony számát a DÖKE szervezőcsapata a rendezvény elhalasztása mellett döntött. A nevezési díjak visszafizetése a jövő hét folyamán történik.

,,Nyuszi ül a fűben” fűtőerőmű kupa (04.16.)
4 csapat részvételével zajlott az amatőr kosárlabdakupák újabb állomása a városi sportközpontban. Körmérkőzések keretében minden csapat minden csapattal összemérhette erejét. A DÖKE csapata elsőként a D-fans-t fogadta, akik az első félidőben fölényesen jobbnak bizonyultak. A második félidőt igaz a DÖKE nyerte, a fordításhoz ez kevésnek bizonyult: DÖKE (34) – D-Fans (52).
A Fanatic elleni mérkőzés is az első félidőben dőlt el, ahol a DÖKE 15 pontos hátrányba került. A 2. félidőben ismét sikerült lépést tartani az ellenféllel, sőt egy félidő alatt 31 pontot dobott a csapat, a meccs elején kialakult pontkülönbségből azonban nem tudtunk lefaragni.: DÖKE (50) – Fanatic (66).
Végül a Takszöv csapatával küzdöttünk. A végig kiélezett, 3. helyért zajló küzdelemben a DÖKE 3 ponttal maradt alul: DÖKE (40) – Takszöv (43), így a 4. helyért járó oklevelet vehette t az eredményhirdetésen. 
A közös edzések egyre összeszokottabbá, rutinosabbá teszik a csapatot, ami a dobott pontszám és a pontkülönbségek terén meg is mutatkozik. Bízunk benne, hogy a közeljövőben a helyezésen is látszódni fog. 

DÖKE-kupa nyitotta a 2011. évi kosárkupa-sorozatot Komlón (03.12.)

Az előnevezések értelmében március 12-én 5 csapat részvételével zajlott a DÖKE-kosárlabdakupa. A csapatok 2x15 perces körmérkőzéseket játszottak; mindenki mindenkivel megmérkőzött, így a végeredmény nagyobb valószínűséggel tükrözi a tényleges erőviszonyokat.

Az egyes mérkőzések eredményei:
1. DÖKE (37) – Takszöv (39)
2. Postás (51) – Fanatic (47)
3. DÖKE (45) – O-Fans (68)
4. Takszöv (40) – Postás (45)
5. Fanatic (35) – O-Fans (52)
6. Postás (51) – DÖKE (37)
7. Takszöv (32) – O-Fans (56)
8. DÖKE (33) – Fanatic (50)
9. Postás (59) – O-Fans (58) – hosszabbítás után
10. Takszöv (37) – Fanatic (51)

Amint a mérkőzések eredményeiből is kitűnik a csapatok igen kiélezett küzdelmeket játszottak egymással. Ez alól az O-Fans csapata az egyedüli kivétel, akik az első 3 meccsüket fölényesen nyerték. Azonban ezekben a győzelemben úgy tűnik, kifáradtak, ugyanis a döntőnek minősülő Postás elleni játékban hosszabbítás után a Postás csapata került ki győztesként, akik addig lényegesen szorosabb mérkőzéseken harcolták ki az egyes győzelmeket.
Az utolsó mérkőzésen dőlt el a képzeletbeli bronzérem sorsa. A félidőben a Takszöv csapata ugyan csak egy ponttal, de még vezetett a Fanatic ellen, a második félidőt viszont lendületes játékkal fölényesen nyerte a Fanatic csapata.
A DÖKE csapatának több mérkőzése is meglehetősen jól indult: Takszöv ellen a félidőben 3 ponttal vezetett, sajnos a mérkőzés azonban két pontos vereséggel ért véget számukra. A Postás (kupa győztese!) ellen is vezettek a félidőben, s a rendkívül szoros mérkőzést végül a Postás fölényes büntetődobásai döntötték el.

A kupa végeredménye:
1. Postás
2. O-Fans
3. Fanatic
4. Takszöv
5. DÖKE

Kosárkirálynő a Takszöv csapatából Miltnerné Tünde lett 56 ponttal, míg a kosárkirály a DÖKE csapatából Buchert Csaba lett a dobott 84 pontjának köszönhetően. 

Képek