DÖKE

Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete Komló

Facebook

Hírdetés

Pecsi keksz manufaktura

 

Mikrobike MTB

Szakosztályvezető:  Horváth Csaba


 

Elérhetőség:

  • Telefon: 06-20/204-2360
  • E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A „Mikrobike” Mountain Bike Szakosztály 1996-ban alakult néhány lelkes komlói kerékpárossal.

Kezdettől fogva három fő irányt határoztunk meg:

1. Versenyeken való minél sikeresebb szereplés
2. Színvonalas versenyek rendezése
3. Utánpótlás nevelés

1. Versenyzés

Az évek során rengeteg kitűnő eredményt értünk már el. Rendszeres résztvevői vagyunk a Magyar Mountain Bike Bajnokság futamainak a következő kategóriákban: Maraton, Olimpia-Cross, Downhill és FourCross. Versenyzőink közül volt, aki nyert már Magyar Bajnokságot és többen is előkelő helyen végeznek. A kisebb területi (dél-magyarországi) versenyekről többnyire dobogós helyezéssel térünk haza.

Mivel anyagi lehetőségeink szűkösek, ezért csak egy-két külföldi versenyre látogatunk el. Egyik az Ausztriában megrendezett Amatőr Világjátékok. Itt négy év alatt a nemzetközi mezőnyben már 2., 4. és 9. helyet is szereztünk. A másik az olaszországi Garda Mountain Bike Fesztivál, ahová két éve járunk.

Tagjaink az ország legtöbb régiójába eljutnak. Többen nemcsak a hegyikerékpározásban, hanem az országúti futamokon is próbára teszik tudásukat (pl. Pécsi Kupa).

2. Versenyrendezés

Az első versenyünket 1993-ban Cseresznyákon szerveztük a Mecseki Szénbányák támogatásával, majd a Komlói Napokhoz kapcsolódóan több éven keresztül megrendeztük a Városi Downhill versenyt.

3. Utánpótlás nevelés

Folyamatosan próbáljuk felkarolni és segíteni a kerékpározás iránt fogékonynak mutatkozó gyerekeket. A helyi kerékpárboltban kedvezményes szervízelést és vásárlást sikerült elérnünk a fiataloknak.

Keresés nálunk

Következő programjaink

Nincsenek események

Külsős programok

Nincsenek események

Kapcsolat

facebook Facebook
email info@doke.hu
telephone 06 20 777 4006
boritek 7300 Komló, 48-as tér 1