Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Korábbi híreink 2010

Szilveszteri futással zárult a futószezon (12.31.)

A fagyos idő ellenére is több mint 150 induló vett részt a hagyományos szilveszteri Pláza környéki futáson Pécsett. A szépszámú futó között ott voltak a DÖKE sportolói is. A jó hangulatú versenyen Tasnádi Erika és Tasnádi László a középmezőnyben végzett. A 3 km-es távot a férfiaknál Kiss Dávid / PFC/, míg a nőknél a dombóvári színekben versenyző Szabó Tünde nyerte. A rendezvényt műsorral színesített díjátadás és tombola zárta.

Futó-szezonzáró Balaton Maraton (11.20-11.21.)

Balogh Bettina és Tasnádi Tas a hétvégén Siófokra látogatott közel 2000 futóval egyetemben. A tavalyi versenyen 2. helyezést elért DÖKE-Team a tavalyi győztesek leelőzését tűzte ki célul. Az első nap délelőtt és délután egyaránt 7-7 kilométert teljesített a váltó mindkét tagja, majd második nap 10,5-10,5 kilométert futottak. Rögtön az első futás után kitűnt, hogy az idei mezőny a tavalyihoz képest sokat erősödött. A DÖKE-váltója minden erejét összeszedve leelőzte a tavalyi győzteseket, azonban így se jutott a dobogóra: az 5. helyen ért célba. Érdekességképpen figyelmet érdemel, hogy a DÖKE-csapata a 2. férfiváltó után ért célba, illetve ha Betty és Tas kevésbé aktívak, és csak a Balaton Félmaraton Párban vesznek részt, akkor is biztos lett volna a 3. hely számukra. A futásnak is megvan azonban az a szépsége, hogy ilyenkor már lényegtelen a ,,mi lett volna, ha” szituáció, s valószínűleg indokolatlan ennyire túlmagyarázni egy országos szinten elért 5. helyezést.

Tudás Útja Félmaraton (11.07.)

November 7-én rendezték meg Budapesten a 11. ,,Tudás Útja Félmaraton”-t, mely egyben Nyílt Egyetemi Európa Kupa, Országos Bajnokság, Budapest Bajnokság, valamint Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnoksága (MEFOB) is volt. Balogh Bettina az utóbbi kategóriában nevezve versenyzett a 393 főből álló mezőnyben. A rendkívül jó 9 kilométeres kezdés után a táv második fele elmaradt a tervektől, így Bettina 1:34:39-es összidővel ért célba a 21,1 kilométer teljesítése után. A verseny szorosságát igazolja, hogy az első MEFOB női célbaérkezőtől  Bettina kevesebb mint 6 perccel maradt le, mely ezúttal a 7. helyre volt elegendő.


TV Torony futóverseny (11.06.)

November első hétvégéjén, november 6-án rendezték meg a „Lépcsőkön a felhők fölé” Misina tető TV torony futóversenyt. A résztvevőknek 420 lépcsőt kellett leküzdeniük két 400 méteres kör után. A cél a Kilátó Presszó Étterem volt.  A DÖKE futói közül Orosz Csaba a férfi mezőnyben éppen csak lemaradt a dobogóról. Hakszer Erika jó hajrájával a második helyezést szerezte meg a nők között 7perc 29 másodperces idővel.

DÖKE siker a Hélix-Duatlonon (10.24.)

2010 10.24-én,harmadik alkalommal került megrendezésre sikondán a Hélix Sportegyesület duatlon versenye. A reggeli bizonytalan időjárás ellenére,5 fő személyében képviseltette magát a Döke három szakosztálya is. Hakszer Erika és Balogh Bettina egyéni,míg Tasnádi Tas,Péter Norbert és Péter Tamás csapat váltóban vette fel a küzdelmet futás-kerékpározás-futás formájában. A nyílt futamban a nőknél Betty első,Erika második helyezést ért el és a három tagból álló férfi váltó,szintén első helyen végzett. Képek

Szupermaraton helyett nemzetközi félmaraton (10.23.)

A futó- és szakosztály vezetője tavaly teljesítette első alkalommal a Bécs-Pozsony-Budapest szupermarathont. Tasnádi Tas idén is lelkesen várta a versenyt, azonban a szervezők - főleg külső, rajtuk kívül álló körülményekre hivatkozva - a rajt előtt kevesebb mint 48 órával lefújták az 5 napos rendezvényt. Az utolsó napi félmaratonra készülőknek azonban nem kellett csalódniuk; Budakesziről 386-an teljesítették a nemzetközi félmaratont. A DÖKE futóit ezúttal Balogh Bettina képviselte, aki 1:39:21-es idejével nők között a 16. helyen ért célba, mely kategóriájában a 11. helyre volt elegendő.

2010 méteres futás az EKF jegyében

A Melitta SE hagyományos rendezvénye a Trapp-nap idén szeptember 24-én került megrendezésre Pécs belvárosában. Az eseményt stílusosan Európa Kulturális Fővárosának évéhez igazították; a résztvevők 2010 méteres pályán mérhették össze erejüket egy- illetve háromkörös verseny alkalmával.  A DÖKE futói közül Hakszer Erika, Tasnádi Erika és Tasnádi László a 2010 méteres távot teljesítette, míg Balogh Bettina és Orosz Csaba 6030 méteren versenyzett a mezőnnyel, ahol Bettina nőknél a 2. legjobbnak bizonyult.

A XIX. Határfutás idén se maradhatott ki a futók repertoárjából (09. 18.)

A DÖKE futói közül öten (Balogh Bettina, Balogh Zoltán, Balogh Zoltánné, Orosz Csaba, Tasnádi Tas) látogattak el Barcsra, ahol először a futás népszerűsítését szolgáló 1000 méteres futáson vettek részt, majd a komolyabb megmérettetést jelentő 5,8 és 21,1 kilométeres távon álltak rajthoz.
Az 5,8 kilométeres távon Balogh Zoltán 35:14-es idővel, Balogh Zoltánné pedig 37:18-as idővel egyaránt korosztályának 6. helyezettjeként haladt át a célvonalon, továbbá Zoltán a táv legidősebb versenyzőjének bizonyult, melyet külön kupával díjaztak a szervezők.
A Virovitica-Barcs közötti 21,1 kilométeres távot a dökések közül Orosz Csaba teljesítette a leggyorsabban 1:28:51-es idővel, mellyel korosztályában 4. helyet szerzett. Tasnádi Tas saját érdekeinél előrébb helyezte Bettina sikeres futását, így neki vezetett a verseny jelentős részében. Ebből kifolyólag 1:31:34-es ideje kategóriájában a 8. helyre volt elegendő. Bettina Tas segítőkész támogatásának köszönhetően új egyéni csúccsal (1:30:44) abszolút 4. helyezettként ért célba, s kategóriájában a 3. legjobbnak bizonyult.
Az egész napi felhős idő és megállás nélkül szakadó esőért az eredményhirdetést követő Barcsi Termálfürdő medencéiben való megmártózás kárpótolta a kimerült versenyzőket.
 

Kimagasló futóeredmény a Nike Nemzetközi Félmaratonon (09.05.)

Balogh Bettina és Tasnádi Tas alkotta duó úgy döntött, hogy nemzetközi mezőnyben is megméretteti magát a kisebb-nagyobb nyári futókalandok után. A Budapesten rendezett félmaratonon 416 párossal – valamint a rakparti erős széllel, majd fülledt meleggel – kellett megküzdeniük. Az akadályokat sikeresen vették; Tas a táv első 13,9 kilométerét teljesítette szép időeredménnyel, majd Bettina a még hátralévő 7,2 kilométert teljesítette villámgyorsan. A páros így a vegyes páros kategóriájában 4. helyezést ért el, abszolút kategóriában pedig a 8. legjobbnak bizonyult, ami mindenképpen elismerésre méltó eredménynek tekinthető.

100 fő vett részt a II. 2010 másodperces futáson (09.04.)

Az időjárás igen kedvező volt, így az előnevezett 62 főhöz még 38-an csatlakoztak a helyszínen is, így összesen kereken 100 fő futotta le a 33,5 percet. A résztvevők összesen 913 kört, azaz 547 kilométert teljesítettek összesen (átlagosan 5,47 kilométert).  A jó hangulatú futás után a szponzorok (K&H bank, Sikonda Wellness Hotel, ZoZo Pizzéria, Árkád Pizzéria, Bizsutéria, M papír) ajándékai kerültek kisorsolásra, melyek keretében fagyijegyeket, pizzajegyeket, ajándékcsomagokat, fürdőbelépőket és tortákat nyertek a futók, valamint az időben nevezők egyedi emblémázott pólóval is gazdagabbak lettek. Bízunk benne, hogy legalább ilyen népes táborral találkozunk jövőre is!
Képek

Hét DÖKE tag vett részt az Orfűi-Tó-Futáson (08.07.)

Idén immár 23. alkalommal rendezte meg a Melitta SE az Orfűi-Tó-Futást, melyre a DÖKE aktív futói igen szép számban ellátogattak, s a tőlük megszokott módon rendkívül eredményesen szerepeltek. Balogh Bettina női elsőként ért célba, míg Hakszer Erika női negyedikként haladt át a célkapun. A férfiaknál Orosz Csaba ötödikként, míg Tasnádi Tas hetedikként futott be. A középmezőnnyel érkezett Ambrus Norbert és Deák Roland, végül pedig Tasnádi László zárta a dökések sorát. Gratulálunk a táv teljesítéséhez és az elért időeredményekhez! 

Már lehet jelentkezni a 2010 másodperces futásra!

Bár még bő egy hónap van a regisztrációra, nem árt időben beírni a határidőnaptárba: szeptember 4-e a 2010 másodperces futás napja. Nevezz már most, hogy részese lehess egy fergeteges hangulatú futásnak, értékes ajándéksorsolásnak, s természetesen az egyedi emblémázott pólónak.

KiírásOnline nevezés

 

A DÖKE futói a magyar tengert is körbefutották

A tavalyi évhez hasonlóan Balogh Bettina és Hakszer Erika három külsős csapattárssal (Bátai Réka, Dér Andrea, Récsei Petra) a Mecsek Dream Team elnevezésű csapatban teljesítették a 212 kilométeres távot az Ultrabalaton futóversenyen június 19-20-án. Mindkét nap a 20-23 kilométeres távokon kimagasló teljesítményeket nyújtva a csapat kiélezett küzdelemben idén is a dobogó legfelső fokára állhatott 16:09:51-es összidővel.
Tasnádi Tas felkészüléséről az egy héttel korábbi palicsi 24 órás verseny gondoskodott, melynek keretében 80 kilométeres futásával járult hozzá az első hely megszerzéséhez. A Balaton megkerülésére ismét összeálló csapatuk az 5. helyen ért célba 13:40:53-as idővel. 
 

Újabb futósiker a Völgység félmaratonon

Az eredetileg május 16-ára tervezett Bonyhád-Bátaszék futóversenyt a heves esőzések miatt elhalasztották a szervezők. Az új dátumként megjelölt június 6-án forrósággal, tűző napsütéssel kellett szembesülniük a versenyzőknek. A szélsőséges időjárás azonban ezúttal se tántorította el a DÖKE futócsapatát. Balogh Bettina és Tasnádi Tas egyéniben teljesítve a 23 kilométeres távot egyaránt a III. helyen ért célba, míg a DÖKE-váltócsapata -Kutasi Péter, Orosz Csaba, Tasnádi Tas alkotta trió – a második helyen futott be. A verseny érdekessége, hogy Bettina legfiatalabb indulóként külön ajándékcsomaggal térhetett haza.

A következőkben két komolyabb verseny vár a törzstagokra: Tasnádi Tas június 12-13-án 24 órás csapatversenyen vesz részt Palicson, míg Hakszer Erika és Balogh Bettina június 19-20-án 5 fős váltóban kerülik meg a Balatont két nap alatt.

122 fő - és közel ennyi ajándék - a 2010 másodperces futáson

A közel 140 előnevezőből mindössze százan jelentek meg május 1-jén az Eszperantó téren, ugyanakkor a helyszínen még 20 fő regisztrált, így összesen 122 fő teljesítette a 2010 másodperces futást. Természetesen a jutalom se maradt el: valamennyi résztvevőt csokival és frissítővel jutalmaztunk a 33.5 perc eltelte után, illetve a tombolasorsoláson több mint 100 ajándék talált gazdára a támogatók nagylelkű felajánlásának köszönhetően. Támogatóink: Sikonda-Wellness, K&H bank, Kondi sport, Bizsutéria, M papír, Árkád Pizzéria, ZoZo Pizzéria, Kriszta Fagyizó, Katica Cukrászda, Jégkuckó Cukrászda.

Bízunk benne, hogy április 5-én még többen teljesítjük az újabb 2010 másodpercet a Komlói Napok keretében!

 

Bővült a futócsapat - sikerekkel és tagokkal egyaránt

Sri Chinmoy Marathon Team célja öntúlszárnyalási lehetőségek biztosítása és az egészséges életmód előmozdítása Magyarországon. Ehhez a célhoz csatlakozott a DÖKE – immár 5 főre bővült aktív - futócsapata is április 24-én Pécsett, a Malomvölgyi-tónál. A mesés környezetben a minimaratont (kb 5 km) választók egy kört teljesítettek, míg a félmaratonra (21 km) és maratonra (42 km) nevezők 4 illetve 8 körön keresztül csodálhatták a tájat. 
Az új tagok sikeresen debütáltak: Eperjesi Tímea a minimaratonon ezüstérmet szerzett (30:00), Orosz Csaba pedig élete első félmaratoni távját 1:42:13 idvőel teljesítette, mely a 9. helyre volt elegendő. Az újoncokon kívül a már megszokott törzstagok eredménye se maradt el: női félmaratonisták közül Balogh Bettina bizonyult a legjobbnak (1:38:32), míg Hakszer Erikának a női maratoni mezőnyben - szó szerint - nem akadt vetélytársa (3:53:06). Tasnádi Tas 3:24:42 alatt teljesítette a maratont, mellyel a 6. helyet szerezte meg. Reméljük, tovább folytatódik az igen sikeresen induló év!

 

Rekordétszámú előnevezés a 2010 másodperces futásra

Lezárult az előnevezés a 2010 másodperces futásra. A regisztrálók közel 140-en vannak, így jó eséllyel indulhatnak a tavalyi körrekord megdöntésének! Aki szeretne csatlakozni ehhez az igen népes futótáborhoz, még a helyszínen megteheti május 1-jén 14 órától. Igaz, hogy ekkor már pólót nem tudunk biztosítani a nevezőknek, ugyanakkor ők is részt vesznek a több mint 100 ajándékból álló tombolasorsoláson, ahol a számos nyeremény között értékes Kondi-sport ajándékokat és Sikonda-wellnessbe szóló fürdőbelépőt sorsolunk ki. 
 

2010 másodperces futás

Már lehet regisztrálni a 2010 másodperces futásra, mely egyben a Pontvadász akció 3. állomása. Elsődleges cél, hogy jól érezzük magunkat, másodlagos pedig, hogy a tavalyi 1055 körös rekordot ismételten megdöntsük. Ehhez Te is hozzájárulhatsz! Nevezz április 25-ig, és emblémázott pólót is kapsz!

Részletek

 

VI. FUT A KOMLÓ (04.10.)

2010. április 10-én a DÖKE Futó-és triatlon szakosztálya immár 6. alkalommal rendezte meg Kökönyösben a Mikszáth Kálmán utcában a FUT a KOMLÓ utcai futóversenyt. Ez a Pontszerző akció második állomása volt, amin 20 pontot lehetett szerezni. Az idő kegyes volt hozzánk, záporokat jósoltak, de pár csepp eső csak mutatóban volt. Különböző korosztályoknak különböző távokon rendeztünk versenyeket. 15:00 órakor a 3 és 6 km-es távon indulók rajtoltak. A rövidebb távot teljesítők a Mecsekfalui úton a Kriszta fagyizóig futottak és vissza. A hosszabb távot választók kétszer tették meg ezt a kört.
Utána következett az első-második osztályos korú fiúk és lányok versenye, majd a 3-4. osztályos korúaké. Nekik 800 métert kellett futni. Végül a felső tagozatosok következtek, akik 1500 métert futottak a Vadvirág vendéglőig és vissza. 16 óra 30 perckor eredményhirdetéssel zárult a verseny. A helyezettek érmet és támogatóink - ZOZO pizza, Bizsutéria, H.E. - ajándékait kapták.

EREDMÉNYEK:
2001-2002-ben született fiúk 11 induló
1.Baán Patrik
2.Vanyek Szabolcs
3. Schuszter Ronald
2001-2002-ben született lányok 10 induló
1. Radványi Daniella
2. Both Bianka
3. Bori Dalma
1999-2000-ben született fiúk 15 induló
1. Biró Csaba
2. Szilágyi Dávid
3. Görföl Dominik
1999-2000-ben született lányok 7 induló
1. Schuszter Nikolett
2. Deák Kíra
3. Hoffmann Vivien
1997-1998-ban született fiúk 5 induló
1. Papp Szabolcs
2. Vörös Roland
3. Böröcz György
1997-1998-ban született lányok 3 induló
1. Orsós Adrien
2. Illés Írisz
1995-1996-ban született fiúk 4 induló
1. Ofcsák Krisztán
2. Szabó Zoltán
3. Bagosi Dániel
1995-1996-ban született lányok 5 induló
1. Pintér Ibolya
2. Illés Kata
3. Balogh Dorina


3 km-es futás
Férfi 14 induló
1.Kaszás Richárd
2. Kerekes Bukta
3. Ambrus Norbert
Női 6 induló
1.Balogh Bettina
2. Kokas Nikoletta
3. Eperjesi Tímea


6 km-es futás
Férfi 14 induló
1.Orosz Csaba
2.Valincsek Mihály
3.Ács Roland
Női 5 induló
1. Hakszer Erika
2. Fáskert Rita
3. Szarvas-Fekete Lilla


A 3-és 6 km-es távon az abszolút helyezéseken kívül korosztályonként is hirdettünk eredményeket.

3 km-es futás
1995-nél később születtek
1. Szabó Zoltán 1. Illés Írisz
2. Papp Szabolcs 2. Gyüker Antónia
3. Görföl Dominik 3. Illés Kata
1975-1995. között születettek
1. Kaszás Richárd 1. Balogh Bettina
2. Kerekes Bukta 2. Eperjesi Tímea
3.Ambrus Norbert
1975 előtt születtek
1.Gyurka Zoltán 1. Kormosné Anikó
2. Tasnádi László 2. Kaszásné Varjú Edit

6 km-es futás
1995-nél később születtek
1.Bagosi Dániel 1. Kokas Nikolett
2. Sütő Dávid
3. Németh Zoltán
1975-1995. között születettek
1.Orosz Csaba 1. Fáskert Rita
2. Valincsek Mihály 2. Szarvas Fekete Lilla
3. Ács Roland 3. Tasnádi Erika
1975 előtt születtek
1. Kormos Károly 1. Hakszer Erika
2. Tasnádi László 2. Kaszásné Varjú Edit

Legfiatalabb versenyző: Litvai János, aki 2004.ben született.
Legidősebb versenyző: Tasnádi lászló, aki 1956-ban született.
Legsportosabb iskola címet a Gagarin Általános Iskola nyerte.


Orfűn is taroltak a DÖKE futói (04.11)

Április 11-én a DÖKE futói ismét az aktív kikapcsolódást választották vasárnapi programként. A két héttel korábbi félmaratonhoz hasonlóan itt is nagyon szép eredményeket értek el. Balogh Bettina abszolút elsőként teljesítette a 21 kilométeres távot 1:38:03-as idővel, míg Hakszer Erika abszolút másodikként (korosztálya győzteseként) haladt át a célvonalon 1:40:59-es idővel. Tasnádi Tas és Orosz Csaba alkotta duó a férfi váltó kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára (1:23:43). Stílusosan a következő félmaraton és maraton újabb két hét múlva következik. Mindenkit buzdítunk a csatlakozásra!

 

Kora tavaszi futósikerek

A futószakosztály oszlopos tagjai a Melitta Félmaratonon álltak rajthoz március 28-án Pécsett. A félmaratoni távot rendkívül szép időeredményekkel teljesítették, melynek köszönhetően mindannyian előkelő helyet értek el a 21 kilométeres megmérettetésben.
Hakszer Erika korosztályában első, míg abszolút 3. helyen ért célba. Balogh Bettina szintén korosztálya győzteseként, s egyben abszolút másodikként haladt át a célkapun. Tasnádi Tas pedig korosztályában kapott bronzérmet.
Reméljük, a szép tavaszi kezdést hasonló folytatás követi!

Napfordí-Tó Futás

2009-ben az újdonság varázsaként hatott a Sikondai-tófutás, mely már első alkalommal is sikeresnek bizonyult a 100 főhöz közeli résztvevőjével. A sikeren felbuzdulva a DÖKE futó- és triatlonszakosztálya idén is megrendezte a versenyt.
A rendezvényen 96 fő jelent meg, akik közül 34-en az egyéni- és váltóversenyen is elindultak. Egyéniben az alsósok közül 31-en teljesítették a Kis-tó-kört (kb 800 méter), míg a felsősöknél 25-en küzdötték le az 1500 méteres Nagy-tó-kört. Váltóban az alsósok 8, a felsősök pedig 9 párral álltak rajhoz. A felnőtteknél is meglepően szép volt a részvételi arány: egyéniben 27 fő teljesítette a két ,,Nagy-tó-körből” álló kb 3000 méteres távot, míg a váltót 8 páros teljesítette.
A rendezvényről elmondható, hogy minden korosztályt megmondhatott, hiszen a legfiatalabb induló még három éves se volt, a legidősebb pedig 53. évében jár.
A rendezvény egyben a Pontvadász-akció első állomása is volt, melyre a résztvevők harmada regisztrált is. A pontvadász következő állomása a Fut a Komló lesz április 10-én.