Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Pécs-Vasasi gyaloglóverseny 2014

DÖKE 2. hely a két kilométeres gyaloglóversenyen (10.19)

Október 19-én rendezték meg Pécs-Vasason az első Marcz Róbert gyaloglóversenyt, melyre a DÖKE-től Szarvas-Fekete Lilla látogatott el.

Szarvas-Fekete Lilla beszámolója:

A kiírás már hetekkel ezelőtt megjelent, viszont először 18-a, szombati nap szerepelt, s mivel ez munkanap volt, így már alapból nem terveztem be előre az eseményt. Verseny előtt pár nappal viszont módosították a szervezők az időpontot vasárnapra, így lehetségessé vált a részvételünk.

A versenyen külön kategóriák voltak a profi, regisztrált gyaloglóknak, illetve az amatőröknek is. Az amatőr versenyszámok 1 és 2 kilométeresek voltak. A 2 km-es versenyszámot választottam, Csengét vittem háti hordozóban. Jó sokan vettek részt az amatőr versenyszámokban is. Kétszer kellett végigmenni egy 1 km-es körpályán, melyen egy lejtős, majd egy emelkedős szakasz következett. Számomra kicsit furcsa volt, hogy nem lehetett futni, hanem szigorúan gyors gyaloglásban lehetett haladni. A profi versenyzők mozgása számomra elég furcsa volt, mely már átmenetet képezett a gyaloglás és a futás között. A tempójuk viszont már egy jobb futóéval vetekedett (4-5 perc/km).

A verseny elején a középmezőnyben haladtam, majd fokozatosan sikerült előre törnöm, szépen előzgettem a versenytársakat. A táv végén sikerült feljönnöm a 3. majd végül a 2. helyen "futottam", vagyis gyalogoltam be a nők között. Nagyon örültem, hogy Csengével a hátamon is sikerült viszonylag gyors tempóval haladnom úgy, hogy végig tudtam tartani a gyaloglást, s véletlenül sem futottam bele. 8 perc/km-es sebességgel haladtam, ami egy lassabb, kényelmesebb kocogó tempóval is felér.

A verseny végén kaptunk egy szép kis kerámia-érmet, illetve pólót, baseball sapkát, csokikat. Nagyon örültem, hogy sikerült időt szakítanom erre a versenyre, illetve örültem a szép helyezésnek is. Nagyon szép élményekkel tértünk haza életem első gyalogló versenyéről, viszont azt megállapítottam, hogy a futás, mint mozgásforma sokkal közelebb áll hozzám, mint ez a gyors gyaloglásos sport. Futásnál valahogy szabadabbnak érzem magam, illetve a gyaloglás számomra továbbra is a könnyedebb tempójú túra, séta marad.

Gratulálunk!