Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include(css/css.css) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'css/css.css' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/doke/public_html/futoestriatlon/templates/doke/index.php on line 20

Adó 1%

Ajánlja adója 1%-át a DÖKE- nek!


Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete
Adószám: 18305898-1-02


Támogatását köszönjük!

Facebook

Orfűi örömfutás 2014

Orfűi Örömfutás (03.01)

Március első szombatján több mint száz futó gyűlt össze az Orfűi-tó melletti Aquapark parkolójában, hogy kedvétől és edzettségétől függően egy, kettő vagy akár három kört is teljesítsen a közel 6 kilométeres tó körüli pályán. A futók tömegében ezúttal is szép számmal lehetett DÖKE-tagokkal és további komlói futókkal találkozni.

Tóth Mário beszámolója:

Négyen vágtunk neki a 20km-es biciklitúrának szombat reggel. Ákos, Csabi, Zsolti és Én 8:30kor találkoztunk Komló "főterén", ahol rövid eszmecsere után el is kezdtünk tekerni  a bicikli utak irányába. Utunk során találkoztunk még Edittel is, aki Magyarszéken kapcsolódott be hozzánk. Immáron öten folytattok a tekerést.
Jócskán megszenvedve a magyarhertelendi emelkedőt, szerencsésen megérkeztünk a nyár közkedvelt helyszínére, Orfűre. Meglepődve figyeltem, hogy mennyien is érkeztek ki a strand parkolójához az örömfutásra.  Az egész megmozdulás egy Facebook  kezdeményezésnek indult, ami aztán ki is nőtte magát, hiszen több mint százan lehettünk lenn a tó mellett. Rengetegen érkeztünk két keréken, több DÖKE tag is.
Az orfűi polgármester asszonyék gondoskodtak megfelelő mennyiségű frissítésről. Volt többek között víz, izó, pogácsa és még a konyakos üveg is előkerült.
A tavat megkerülő futás, 10:00kor indult el. A táv nagyjából 5,9km volt. Voltak akik egy kört, voltak akik kettőt vagy hármat tettek meg. Nem voltak elvárások, nem volt senki időhöz kötve. Mindenki annyit futott, amennyit szeretett volna. Az egész a kikapcsolódásról és a mókáról szólt. Jómagam egy kört futottam, egyet pedig letekertem. Az egész délután remek hangulatban telt el. Beszélgettünk, iszogattunk és ropogtattunk a hozott finomságokból.
A visszaútról sokat tanakodtunk. Az szinte biztosnak tűnt, hogy nem a megszokott úton fogunk hazatérni. Zsolti szeretett volna Abaligeten és Bodolyabéren át jönni, míg Ákos Árpádtetőre szavazott. Végül hosszas egyezkedést követően, Zsolti ötlete tűnt könnyebbnek. Abaligetnek vettük az irányt.
Abaligeten megálltunk egy kis kávézásra, és fürdésre. Csabi és Zsolti szerették volna megtapasztalni az Abaligeti-tó hőmérsékletét. Zsolti rövid, lábáztatás után kijött, ám Csabi még úszott is egyet.
A visszaút kemény volt. Edit nem vállalta, hogy velünk indul el a visszaútra. Sok domb, nagy táv. Egy olyannak, mint én, ez bizony kemény kis túra volt. Volt, ahol belegyalogoltam, volt, ahol simán ment a tekerés. Megküzdve a tereppel és saját magam határaival, Magyarszékre érkezvén újból lecsökkent a számunk. Csabi és Én úgy döntöttünk, hogy Sikonda fele közelítjük meg a várost, míg Ákos és Zsolti a megszokott bicikliúton tért haza, Mecsekpölöske irányába. Fáradtan, fájósan tértem haza délután, összesen 67km-t tekerve, közte pedig 5,9-et futva. Kemény nap volt, de ennek ellenére tetszett. Jó kis túra volt ez, és remélem, hogy a jó idő beköszöntével még sok ilyen vár majd rá az év folyamán.